Hospice Nieuwegein in Blokhoeve Buiten

Het bestuur van Stichting Beheer Onroerend Goed Hospice Nieuwegein en AM Wonen tekenen donderdag 9 december onder toeziend oog van mr. E.K. Dijkstra van de Bruijn en Dijkstra notarissen, de koopovereenkomst voor twee Futuro-woningen in de nieuwbouwwijk Blokhoeve Buiten. De stichting koopt de twee woningen aan om een plek te openen waar mensen hun laatste levensdagen kunnen doorbrengen in een huiselijke sfeer.

De twee woningen worden onderling met elkaar verbonden, zodat één grote woning ontstaat. De aanschaf van de woning werd mogelijk door vele giften en subsidies. AM verwacht dat het hospice het 3e kwartaal 2005 de woningen kan betrekken.

In het hospice zal plaats zijn voor drie tot vier gasten, die zullen beschikken over een eigen kamer. Familie en vrienden zijn de hele dag welkom en kunnen, indien gewenst, blijven logeren. Het initiatief voor het hospice is geboren in 2002.

De twee vrijstaande woningen worden aangepast aan de wensen van het Hospice. Zo zullen er meerdere gelijkwaardige kamers zijn en is de woning geheel rolstoeltoegankelijk. Daarnaast zijn er gastenverblijven en meerdere badkamers. De buitenzijde wijkt niet af van de overige Futurowoningen. Architect van de woning is Roeleveld Sikkes Architecten uit Den Haag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk