Verdachte plofkrakers WC Hoogzandveld vrijgelaten

De twee mannen die vorige week zijn aangehouden voor de verwoestende plofkraak in Nieuwegein zijn weer vrijgelaten. Woensdagochtend ramden vier daders een geldautomaat van de ING in winkelcentrum Hoogzandveld.

Volgens het Openbaar Ministerie is er niet voldoende bewijs om de twee verdachten langer vast te houden. Het gaat om een 22-jarige man uit Woerden en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De twee mannen zeggen zelf onschuldig te zijn. “Ik bracht mijn vriend met de auto van mijn moeder naar Houten. Toen kregen we ineens een stopteken van de politie. De enige aanwijzing die ze hadden was een scooter die we in de kofferbak hadden liggen”, zegt één van de mannen tegen RTV Utrecht.

De verdachte laat ook weten dat hij een goed alibi heeft. “Op het moment van de kraak ben ik gefilmd door een bewakingscamera bij een flat. Ik was het dus niet”. Het OM laat weten dat de mannen, ondanks hun vrijlating, nog wel verdachte zijn in de zaak. Het onderzoek gaat door.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren