Horeca & Toerisme College trots op ‘cum laude’ studenten

Studeren in de huidige tijd met alle Coronamaatregelen is anders dan anders. Ondanks alle gebeurtenissen, is het docenten van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein toch gelukt om studenten Kok zonder studievertraging een volwaardig mbo-diploma in ontvangst te laten nemen. Helemaal bijzonder is dat vier van hen, volgens de officiële richtlijnen van het Ministerie van OCW en de MBO Raad, cum laude zijn geslaagd. Een topprestatie waar we heel trots op zijn.

Coronaproof diploma-uitreiking
Afgelopen week vond de diploma-uitreiking plaats in het verbouwde pand van het Horeca & Toerisme College aan de Newtonbaan in Nieuwegein. Helaas konden we de studenten niet met een groot feest ontvangen. Maar in kleine groepjes, volledig Coronaproof, kreeg toch elke student de lof en eer die hij of zij verdient.

‘Ik wil een bekende kok worden in mijn stad’
De studenten die de vermelding cum laude op hun diploma Kok hebben staan zijn Jannine Groenendijk, Thien Dong, Majd Sayegh en Bob-Jan Westermann. “Dit had ik nooit verwacht”, vertelt Jannine. “Studeren in Coronatijd was niet prettig. Online lessen volgen vond ik lastig. Dus ik ben extra trots”. Ook voor Majd kwam zijn cum laude diploma onverwacht. “Ik deed goed mijn best, want mijn allergrootste passie is koken. Maar cum laude? Die zag ik niet aankomen”.

De twee studenten hebben allebei grote ambities. “Ik houd van de gastvrijheid, complimenten van de gasten en wil nieuwe gerechten leren bereiden”, zegt Majd, die op dit moment werkzaam is in de keuken van Bistro Madeleine in Utrecht. “Ik wil heel graag bekend worden als kok in mijn stad”. Daarom studeert hij verder aan de opleiding Zelfstandig Werkend Kok niveau 3.

Jannine: “Ik wil me verder ontwikkelen in het vak. Ik werk nu bij Down Under in Nieuwegein en wil na niveau 3 ook nog graag de opleiding Patisserie niveau 4 gaan doen”. Zijn er zorgen over de toekomst? “Nee, als Corona voorbij is, zitten de restaurants weer vol en is er weer meer dan genoeg werk”.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren