Horeca & Toerisme College speelt in op trend met eigen foodtruck

Naar welk festival je ook gaat, je kan er niet omheen: foodtrucks! Aziatisch streetfood, luxe panini’s of complete 3-gangen diners. Goed en gevarieerd eten op een festival is voor bezoekers steeds belangrijker. Het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein speelt in op deze trend en heeft sinds begin dit jaar een eigen foodtruck: Roc & Rol!

Intern leerbedrijf
Met de foodtruck wordt een nieuw onderdeel toegevoegd aan het interne leerbedrijf van het College. Naast het restaurant, de keukens, de koffiebar, de kantine en de vergaderfaciliteiten kunnen leerlingen in praktijk gaan ervaren hoe het is om te werken in een foodtruck. Te denken aan ‘maak een ondernemingsplan voor jouw foodtruck’ tot het daadwerkelijk gerechten bereiden en serveren op een evenement. “Met de foodtruck maken we studenten zelf verantwoordelijk voor hun werkplek”, zegt Herman Verkerk, docent Horeca. “Van inkoop tot verkoop, van marketing tot administratie. Zo leren ze een eigen onderneming te runnen van A tot Z”.

De foodtruck van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein is zoals het hoort uitgerust met herkenbare bestickering, een compacte keuken, houten tafeltjes en stoeltjes en sfeervolle lampjes. Voorlopig zal de foodtruck vooral ingezet worden op interne evenementen van ROC Midden Nederland. In de toekomst wil het College de foodtruck ook inzetten op externe evenementen in de regio.

foodtruck

De foodtruck

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren