Horeca & Toerisme College gaat samenwerken met Cosmo

Het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein, onderdeel van ROC Midden Nederland, start het schooljaar met een nieuwe samenwerking voor de opleidingen Leidinggevende Toerisme en Leidinggevende Recreatie. Het komende jaar gaat het college een partnerschap aan met Cosmo, opleider van professionals in de Toerisme, Recreatie, Leisure en Hospitality branche.

Cosmo is ruim tien jaar succesvol actief als opleider en werkt al samen met andere ROC’s zoals het Koning Willem 1 College in Den Bosch, het Nova College in Haarlem en het Friesland College in Heerenveen. Gastvrijheid vormt de rode draad in hun onderwijs, net zoals dat voor het Horeca & Toerisme College geldt.

De samenwerking wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van een jaar en behelst drie onderdelen. Cosmo neemt een deel van de praktijklessen op zich en daarnaast wordt samengewerkt bij de promotie en werving voor de opleidingen. Ook biedt Cosmo studenten de mogelijkheid om stage via hen te lopen.

Suzanne Staal, directeur van het Horeca & Toerisme College: “We zijn heel blij met de samenwerking met Cosmo. We hopen hiermee nog meer aankomende studenten te enthousiasmeren voor de opleidingen Leidinggevende Toerisme en Leidinggevende Recreatie en een baan in deze veelzijdige branche. Er is volop werkgelegenheid en dat zien we o.a. terug aan de vele en zeer diverse stagemogelijkheden die organisaties regionaal, landelijk en zelfs internationaal aanbieden. Het is een ontzettend leuk en dynamisch werkveld”.

Isabelle van Aarle, directeur Cosmo voegt toe: “Onze praktijktrainers zijn werkzaam in de branche en weten exact wat er speelt. We leiden de studenten op tot jonge professionals die assertiviteit met een glimlach weten te combineren! Je ziet ook dat steeds meer bedrijven zich focussen op een positieve klantervaring. Hiervoor vormt gastvriendelijkheid en het leren van communicatieve en sociale skills een perfecte basis. De opleidingen Leidinggevende Recreatie en Leidinggevende Toerisme bieden zo een uitgebreid profiel op de banenmarkt voor mbo-ers”.

Dinsdag 18 oktober is de eerste open avond van dit schooljaar. Studiekiezers en hun ouders zijn tussen 18.00 uur en 21.00 uur van harte welkom op de Newtonbaan 12 in Nieuwegein. Er is volop gelegenheid om het gebouw te bekijken, sfeer te proeven en voorlichtingen van alle opleidingen te bezoeken. Meer informatie en aanmelden via www.rocmn.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk