Ophef over trimstraatje in de wijk Galecop

In veel wijken in Nieuwegein staan zogeheten ‘trimstraatjes.’ Deze hebben tot doel om de bewoners laagdrempelig in aanraking te laten komen met bewegen in relatie met hun gezondheid. Ook in de wijk Galecop zal een ‘trimstraat’ komen. Het parcours zal bestaan uit zeven trimtoestellen en zal komen op het centrale winkelplein. Een fysiotherapiepraktijk zal een programma opstellen. Buurtsportcoaches zullen een programma opstellen voor de jongeren.

De bewoners rond het winkelplein zijn niet blij met de komst van het ‘trimstraatje.’ Voor de komst van de trimstraat moeten een tweetal jeu de boules banen wijken. Een aantal omwonenden zien de komst van het ‘trimstraatje’ op die plek niet zitten en zijn een handtekeningenactie gestart. De bewoners zijn niet zo zeer tegen de komst van een trimstraat maar wel tegen de gekozen locatie.

De bewoners zijn bang doordat er al een groot aantal voorzieningen rond het centrale winkelplein zijn die grote aantrekkingskracht hebben op de wijkbewoners. Naast een basketbalveldje, een dierenweide en een skatebaan, zijn de bewoners bang dat met de komst van de trimstraat een nieuwe hangplek wordt gecreëerd. Ook de extra geluidsoverlast die een dergelijke voorziening met zich mee kan brengen heeft geleid tot de handtekeningenactie waarmee de bewoners hopen dat nog eens goed wordt nagedacht over de alternatieven voor de gekozen locatie van het ‘trimstraatje.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk