HOP Het Klooster vastgesteld

Op 18 juni jl. heeft het college van B&W van de gemeente Nieuwegein het Herziene Ontwikkelingsplan bedrijvenpark Het Klooster 2002 (HOP) vastgesteld.

Het HOP is een herziene versie van het Ontwikkelingsplan voor het bedrijvenpark Het Klooster, dat de gemeenteraad op 17 mei 2001 heeft vastgesteld. Omdat de wijzigingen ten opzichte van het oude plan ingrijpend zijn geweest, wil het college binnenkort een informatieavond organiseren voor alle belanghebbenden. De datum van deze informatieavond wordt nog bekend gemaakt via De Digitale Stad Nieuwegein.

Vanaf 2 augustus ligt het plan voor belangstellenden ter inzage in de Stadswinkel van het gemeentehuis. Belangrijkste wijzigingen zijn:

De oppervlakte bedrijventerrein is teruggebracht van 125 naar 105 ha;

De haven is meer naar het oosten verschoven zodat de noordwesthoek van het gebied open zal blijven;

Het bedrijventerrein zal worden omzoomd door een groene zone en aan de westkant is een ecologische en cultuurhistorische verbindingszone opgenomen;

De hoofdontsluiting van het terrein is aangepast en meer centraal in het gebied gelegd;

De windmolens zijn opgeschoven naar de oostkant en komen tegen de A27 aan te staan;

De indeling van het plangebied is meer flexibel geworden en aan de westkant kan bij de stedenbouwkundige planuitwerking beter worden ingespeeld op de architectonische aspecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk