Hoogste punt voor ‘t Hof van Jutphaas

Afgelopen donderdagmiddag werd op feestelijke wijze stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe woningen op het Kerkveld in Jutphaas. De twaalf nul-op-de-meterwoningen rondom een hofje zullen medio 2019 worden opgeleverd. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

De gasloze nul-op-de-meter woningen zorgt via warmtepompen en zonne-energie voor optimaal gebruik van duurzame energie. Ook wordt gestreefd naar optimale duurzaamheid tijdens de bouw van de woningen door toepassing van een innovatief bouwsysteem. Dit uit zich o.a. door een lichte constructie, toepassing van duurzame en onderhoudsarme materialen. De gekozen bouwmethodiek van Earth & Eternity is voor Nederland redelijk uniek echter wordt al wereldwijd toegepast. Voorbeeld van dit bouwsysteem is o.a. de duurzame nieuwbouw campus van Team Sunweb.

Het Hof
De ruimte biedt zowel veiligheid voor de bewoners als de mogelijkheid voor onderlinge sociale interactie. Het hofje wordt afgesloten met een poort en videofoon, zodat bezoekers van de woningen met de voordeur aan het hofje toegang kunnen krijgen. De binnentuin wordt bestraat en voorzien van een ontmoetingsplaats. Tussen de woningen worden haagjes geplant, zodat ook een eigen privé buitenruimte ontstaat en het binnenhof een verzorgde en nette uitstraling krijgt.

Historie
Het oude buurtcentrum aan het Kerkveld heeft plaats gemaakt voor twaalf nieuwe duurzame woningen. Daarbij blijft de hoofdstructuur van het buurtcentrum, in de vorm van vier wieken van een molen, behouden.

Het Kerkveld is onderdeel van de dorpskern Jutphaas, in de historie terug te vinden vanaf 1165. Het historische plein heeft nog steeds een sterke eigen signatuur. Kleinschalig met een dorps karakter, veel rode baksteen, pannendaken met dakkapellen en dakramen. De directe omgeving van het Kerkveld heeft een lommerrijk karakter, met een monumentale paardenkastanje voor de entree van het hofje, fraaie bomen op het Kerkveld en langs de Nedereindseweg en het park op loopafstand. Het landgoed Rijnhuizen met fort Jutphaas en sportvoorzieningen liggen in de buurt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren