Tonnie van den Hoek en Hans Koolwijk winnen clubkampioenschap bij de PVN

Afgelopen zondag 29 september jl. werd het clubkampioenschap mix (m/v) gespeeld bij de Petanque Vereniging in Nieuwegein (PVN). Vanwege de slechte weersomstandigheden vonden de wedstrijden plaats in de binnenhal aan de Galecopperlaan in Nieuwegein.

Na drie voorronden stonden Hannie Krijnen en Marco van der Linden op de eerste plaats gevolgd door Sonja en John Rowaan. Corrie van Dinteren en Kees Roose kwamen op de derde plaats en de latere clubkampioenen Tonnie van den Hoek en Hans Koolwijk volgden op plek vier.

Tonnie van den Hoek en Hans Koolwijk moesten het in de vierde ronde opnemen tegen Stella Zuijderwijk en Rob Nillissen. Zij hadden in de eerste ronde de latere kampioenen met 13-11 verslagen. Nu moesten Stella en Rob met 3-13 hun meerdere erkennen in Tonnie en Hans die het in de halve finale moesten opnemen tegen Hannie en Marco. Met een 13-6 overwinning gingen Tonnie en Hans naar de finale waar ze Corrie van Dinteren en Kees Roose tegen kwamen die in de andere halve finale met een 13-7 overwinning te sterk bleken voor Sonja en John Rowaan.

In de finale, die pas tegen 18.30 uur was gespeeld, wonnen Tonnie en Hans overtuigend met 13-3 van Corrie en Kees. Alleen de allereerste partij konden Tonnie en Hans niet winnen, maar de overige wedstrijden werden duidelijk in hun voordeel beslist. Daarmee zijn zij de terechte clubkampioenen van de Petanque Vereniging dit jaar in Nieuwegein.

Rechts: Hans Koolwijk met Tonnie van den Hoek. Links voorzitter Geert van Leth van PVN

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren