Hoogheemraadschap gaat wrak verwijderen

Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) laat onze redactie weten binnenkort een vaartuig te verwijderen die vast is gelegd nabij Doorslag 1 in Nieuwegein. Het vaartuig levert gevaar en hinder op voor het scheepvaartverkeer in De Doorslag. Het dagelijks bestuur van HDSR heeft daarom besloten dat dit vaartuig met ingang van heden onder de Wrakkenwet is geplaatst.

Ingevolge de Wrakkenwet is het vanaf heden ieder verboden het vaartuig (zie foto hieronder) te betreden of hiervan zaken te verwijderen zonder vergunning van de Dijkgraaf en Hoogheemraden.

Het aan de kering vastgeraakte vaartuig zal op of na donderdag 23 juli 2020 worden opgeruimd. De kosten voor de opruiming worden verhaald op degene. die volgens de wet daarvoor aansprakelijk is. Belanghebbenden dienen zich zo spoedig mogelijk, te melden bij het waterschap. Dat kan telefonisch op: 030-6345700.

We schreven eerder over zogenaamde ‘weesboten’. Dat kunt u hier lezen.

Het vaartuig nabij Doorslag 1

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren