Katern

Hoogendoorn geselecteerd voor Oranje

De geboren Nieuwegeiner Sjoerd Hoogendoorn is door bondscoach Gido Vermeulen weer geselecteerd voor het Nationale Volleybalteam. Hoogendoorn begon zijn professionele carrière bij de Nieuwegeinse Volleybalclub NVC in 2008 en kreeg zijn jeugdopleiding kreeg hij bij Vrevok in Nieuwegein. Momenteel speelt hij bij de Italiaanse volleybalclub Argos Volley. Hoogendoorn zit sinds 2011 bij het Nationale team en kwam daarvoor op zijn zeventiende uit voor het voor het Nationale jeugdteam waar hij aanvoerder was.

Het Nationale team bereidt zich momenteel voor op een belangrijke interlandperiode. In september staat de 2e ronde van de EK-kwalificatie op het programma. Ook zullen wedstrijden gespeeld worden de World League.

In 2010 was Sjoerd Hoogendoorn ‘Sportman van het jaar’ in Nieuwegein. In dat zelfde jaar won hij de Super Cup, de Dutch Cup en het Nederlands Kampioenschap en werd hij uitgeroepen tot ‘Best Scorer’. De eerste jaren van zijn professionele carrière heeft Hoogendoorn het uitoefenen van zijn sport gecombineerd met zijn studie geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. In 2013 behaalde hij zijn Bachelordiploma.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk