Katern

Hoofdmacht korfbalvereniging Koveni promoveert met duidelijke cijfers

Al sinds de start van het nieuwe buitenseizoen presteert het vlaggenschip van de Nieuwegeinse korfbalvereniging goed. Zo goed dat de ploeg afgelopen zaterdag, maar liefst drie wedstrijden voor het einde van de competitie, kampioen kon worden. Koveni 1 reisde daarvoor af naar Culemborg om aan te treden tegen SGV 1, de runner-up. Dit achttal werd in de heenwedstrijd in Nieuwegein al met 24-10 verslagen, dus de ploeg onder leiding van Frits de Gooijer had ook dit keer vertrouwen in haar eigen kunnen.

Onder toeziend oog van een aantal trouwe supporters kwam Koveni 1 goed uit de startblokken. Hoewel het scoren niet zo snel ging als in eerdere wedstrijden, wist het team wel een duidelijke voorsprong te pakken. Thuisploeg SGV daarentegen had nog niet echt een antwoord paraat. Dat resulteerde in een comfortabele ruststand van 1-10 in het voordeel van Koveni. Na de rust had de hoofdmacht van Koveni iets meer moeite; foutjes slopen erin en het leek alsof de ploeg zich het kampioenschap al rijk rekende. SGV schroefde de tegenstand iets op, waardoor Koveni 1 er een tandje bij moest doen. Dit zorgde ervoor dat de hoofdmacht uit Nieuwegein ook weer mee wist te scoren en het duidelijke verschil kon handhaven. Met de duidelijke eindstand van 6-16 tot gevolg.

Direct na het affluiten door scheidsrechter Karman wist Koveni 1 dat het kampioenschap binnen is. En daarmee is promotie naar de 3e klasse een feit. Dankzij grote sportiviteit van SGV in de vorm van “We are the champions” dat door de speakers galmde, een bos bloemen en professionele foto’s werd het een mooi feestje in Culemborg. Bijzonder veel dank aan onze tegenstanders voor dit mooie en bovenal sportieve gebaar! Het feestje werd later op de avond door de selectie goed doorgevierd in de kantine.

Aanstaande zaterdag 28 mei wordt Koveni 1 officieel door het Bestuur gehuldigd in het thuishonk. De ploeg treedt daar om 16:45 aan tegen het uit Tilburg afkomstige Melmac 1. Direct na afloop van de wedstrijd is er tijd voor een huldigingsmoment, en natuurlijk voor een lekkere BBQ en een mooi feest samen met de vereniging om dit heuglijke feit met elkaar te vieren. Op zaterdag 11 juni speelt Koveni haar volgende en tevens laatste veldwedstrijd van dit seizoen in de 4e klasse, thuis tegen Arena 1, waarna de ploeg vanaf september 2022 uitkomt in de 3e klasse.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk