Hondenbrokken

Goede hondenbrokken zijn een enorm belangrijke voedingsbron voor uw hond. Net zoals groeten eten dat voor ons mensen is. Als u hondenbrokken voor uw hond gaat kopen adviseren wij u om goed op te letten welke u koopt. Het is van belang dat de brokken voedzaam zijn en gezond. Natuurlijk moeten ze ook lekker voor uw hond zijn maar laat u niet in de war brengen door de lage prijzen en misleidende reclames. Uw hond staat ten alle tijde voorop.

Het meest betrouwbare advies inzake hondenbrokken voor u hond komt van de dierenarts. Op de tweede plek staat de dierenwinkel, waar u er vanuit kunt gaan dat zij specialisten in dienst hebben. Zij moeten u degelijk advies kunnen geven inzake de juiste hondenbrokken.

Onderzoek heeft uitgewezen dat hondenrassen van nature uit vleeseters zijn. De meeste mensen die een eerste hond aanschaffen denken zodoende dat ze voor nat voer uit blik moeten gaan. Dit is echter niet waar. Anno 2019 bestaat er natvoer uit blikken en reguliere hondenbrokken die zoals ze dat noemen ‘compleet’ zijn. Dat betekent dat er alle goede voedingstoffen in zitten. Honden zijn ook uitstekende kauwers.

Brokken en water
Het is een feit dat droge brokken weinig water bevatten. Zorgt u er dus voor dat u voldoende water voor u hond heeft klaar staan. Het voordeel van het feit dat droogvoer weinig water bevat is dat het langer houdbaar is. U kunt een brak met brokken voor u hond zodoende een hele dag laten staan. Als u een bak in de ochtend klaar zet dan zijn ze ‘s avonds nog steeds goed voor u hond. Raadzaam is de volgende dag weer een lekkere verse bak met brokken voor u hond klaar te zetten. Of, wat nog beter is dat is om gedurende de dag verschillende porties aan uw hond te geven. Heeft u hond last van urineweg problemen? Dan is het een iets ander verhaal. Ons advies is dan voor natvoer te gaan. Dan is het voor een dier extra belangrijk om voldoende vocht op te nemen.

Het gebit van uw hond
Zadel uw hond niet op met gebidsproblemen. Het gebit van uw hond is ontzettend belangrijk. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ kunt u het beste preventief zorgen dat u hond de juiste brokken voor het gebit krijgt. Net als de mensen kan een hond last krijgen van tandplak, tandsteen en gebitsproblemen. Onderzoek heeft uitgewezen dat plakkerige en zachte voedingen voorkomen moeten worden.

De juiste brokken waarop een hond moet kwauwen zijn voor het gebit beter dan blikvoeding. Zorg dat dat u voor uw hond geen brokjes koopt die snel uit elkaar vallen zodat er resten tussen de tanden blijven zitten en plakken.

Afwisseling met eigen maaltijden
U kunt gerust brokken afwisselen met maaltijden die u zelf voor u hond bereid. Zorg dat als u dit leuk vindt om te doen en het uw hond ook prima bevalt dat u wel weet waar u mee bezig bent. Het voedsel voor u hond moet namelijk wel de juiste ingrediënten bevatten. Niemand wilt natuurlijk dat er bij zijn of haar hond door tekorten gezondheidsproblemen bij uw hond ontstaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk