Hondenbezitters gezocht voor verbeteren veiligheid

Niemand kent de buurt zo goed als de hondenbezitter. Zij signaleren vreemde en verdachte situaties snel. In het project Waaks! ondersteunen hondenbezitters de politie en de gemeente in de strijd tegen criminaliteit in de eigen buurt. Zij kunnen nog wel een paar oren en ogen gebruiken. Vandaar deze nieuwe oproep. Iets voor u? Als u zich snel opgeeft kunt u nog meedoen aan de clinic ‘observeren’ die de Politie eind juni organiseert. Meer over Waaks! en over de clinic leest u hierna.

De politie en de gemeente Nieuwegein werken samen in de strijd tegen woninginbraak, fietsendiefstal, auto-inbraak en vernielingen. Politie en gemeente vragen hondenbezitters mee te doen met het project Waaks en samen de veiligheid te vergroten. Van de hondenbezitters wordt gevraagd oplettend te zijn tijdens het uitlaten van de hond en de politie te bellen bij verdachte situaties. De politie kan hierdoor snel handelen. Dit vergroot de pakkans.

Het project Waaks! gaat van start in de wijken Jutphaas-Wijkersloot, Zandveld, Hoogzandveld en Lekboulevard. Mocht de pilot succesvol zijn, dan gaan de politie en de gemeente na of Waaks! ook in andere wijken van start kan gaan.

27 juni organiseert de politie een clinic ‘ observeren’ voor Waaks! deelnemers. Tijdens deze clinic neemt de politie u mee in de wereld van het observeren en krijgt u handige tips hoe verdachte situaties te herkennen en hoe te handelen. Deze clinic vindt plaats op donderdag 27 juni om 19.30 uur in de raadzaal in het Stadshuis, Stadsplein 1.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren