Katern

Eerste deel regionale fietsverbinding Binnenstad

De Batauweg in Nieuwegein is vanaf maandag 8 april in zijn geheel weer toegankelijk voor alle verkeer. Wethouder Hans Reusch heeft de weg samen met een aantal betrokkenen en weggebruikers om 8.30 uur in gebruik genomen. Reusch: “Er is hard gewerkt om deze grote klus gedurende de koude wintermaanden af te krijgen. Dat is gelukt en er is goed te zien hoe de regionale fietsverbinding naar de Binnenstad er uit gaat zien. Ik wil alle bewoners danken voor hun geduld. En … op naar Nieuwegein Fietsstad!”

De werkzaamheden aan de regionale fietsverbinding Binnenstad zijn op 12 november gestart. De weg kreeg een geheel nieuwe inrichting met een dubbelzijdig fietspad aan een zijde van de weg. Hiermee wordt de weg veiliger en comfortabeler voor fietsers. Het fietspad heeft rood asfalt gekregen, is licht verhoogd aangelegd t.o.v. de rijbaan en gescheiden door middel van een schrikstrook en een betonband. De fietser heeft voorrang op de auto daar waar de auto afslaat naar een zijweg of parkeergarage.

De inrichting van de Batauweg wordt doorgetrokken naar de Noordstedeweg richting Merwestein. Er wordt nu hard gewerkt op een ander traject van de fietsroute, namelijk van de brug over de Doorslag richting rotonde met de Sluyterslaan. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden eind april afgerond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk