Hond voor de klas bij de Jenaplanschool

Een veilige omgang tussen hond en kind. Dat is het doel van het Sophia SnuffelCollege. Begin deze week was een SnuffelVrijwilliger op bezoek bij groep 1/2 van Jenaplanschool Zuiderkroon aan de Graaf Dirklaan. De vrijwilliger van het Sophia SnuffelCollege bracht de kinderen in eerst instantie in aanraking met een handpop. Die ontmoeting heeft de onderbouw van De Zuiderkroon al achter de rug. Aanstaande dinsdag wordt het project afgesloten met de aanwezigheid van Yara. De leerlingen krijgen vervolgens een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en aanvullende informatie voor de ouders.

Het Sophia SnuffelCollege is een scholenproject van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren. Met dit project kunnen hondenbeten bij kinderen voorkomen worden en neemt angst voor honden af. Spelenderwijs worden de belangrijkste regels voor de omgang met honden uitgelegd. Alle kinderen die dat willen, mogen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop van de lessenreeks krijgt iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders.

In Nederland vinden jaarlijks 150.000 bijtincidenten plaats, vooral bij jonge kinderen. Uit internationaal onderzoek is gebleken dat de kans op een hondenbeet met 86% afneemt als kinderen het gedrag van honden juist interpreteren. Hoe dat moet, wordt uitgelegd bij het Sophia SnuffelCollege. SnuffelVrijwilliger Edith ter Burg komt daarvoor aankomende dinsdag samen met haar labrador retriever Yara weer naar de Zuiderkroon.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren