Hond teruggevonden dankzij BuurtWhatsApp

Woensdagmorgen 30 maart raakte een bewoonster uit de wijk Batau noord haar hond Noud kwijt. De hond glipte in de vroege morgen door de voordeur de woning uit en rende weg. Helaas kwam hij niet meer terug en rende verder de wijk in. Gelukkig was de bewoonster aangesloten op onze BuurtWhatsApp Nieuwegein en kon ze aan de buurtbewoners een app-je sturen. Kort daarop kreeg ze een app terug dat haar hond was gevonden in de wijk Galecop en kon ophalen bij een woning aan het Schermerhornpark.

Martin Reijmerink, de oprichter van de BuurtWhatsApp Nieuwegein: ‘Een mooi resultaat daar is de BuurtWhatsApp ook voor bedoeld. Niet alleen voor inbrekers of andere verdachte situaties. Ik volgde de discussie in de groep van Galecop en zag heel wat berichten langskomen.’

Reijmerink benadrukt dat de duimpjes omhoog en andere niet relevante berichten minder kunnen want immers al deze berichten die er niet toedoen komen ook aan bij andere gebruikers en die verwachten dan dat er weer iets aan de hand is. ‘Maar dat zal zijn tijd nodig hebben’ aldus Reijmerink. Inmiddels hebben al 1200 Nieuwegeins zich aangesloten op deze BuurtWhatsApp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk