Hollandse Meesters Koormuziek van Nederlandse componisten

Op zondag 23 april 2023 presenteert het Nieuwegeins Kamerkoor (NKK) weer een echt kamerkoorprogramma met à capella gezongen liederen en korte liederencycli. De muziekcommissie van het koor heeft voor dit concert koormuziek van Nederlandse componisten uit de 19e tot en met 21e eeuw uitgezocht.

Foto: Fototeam K&M

Onder andere bekende kinderliedjes als ‘De boer had maar ene schoen’, door Jetse Bremer in een uitdagend nieuw jasje gezet. Verder worden werken van Bernard Zweers en Alphons Diepenbrock gezongen, afgewisseld met vier Koorgrapjes van Antoon Maessen. Van Hendrik Andriessen worden Italiaanse liederen (uit Tre Canzoni) en van zijn zoon Jurriaan een Oud-Nederlands lied gebracht.

De jongste muziek dateert uit deze eeuw: een viertal gedichten uit Engeland en Schotland op muziek van organist en componist Margreeth de Jong. Met intermezzo’s van David van Ooijen op luit en gitaar met middeleeuwse muziek wordt het een sfeervol geheel. De muzikale leiding is weer in handen van onze dirigent Arno van Wijk.

Het concert vindt plaats op zondag 23 april om 16.00 uur in De Rank aan de Lupinestraat 11 in Nieuwegein zuid. Toegang € 15,00. Nieuwegein Stadspashouders en kinderen tot en met 12 jaar: € 7,50. Het programmaboekje is inbegrepen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden en via de website van het Nieuwegeins Kamerkoor. Hier is ook meer uitgebreide informatie over het koor en het concert te vinden.

Over het Nieuwegeins Kamerkoor
Het Nieuwegeins Kamerkoor is in 1982 opgericht en levert sindsdien een bijdrage aan het vertolken van vocale kamermuziek. Er worden regelmatig concerten gegeven met gevarieerde, meerstemmige werken van de late Middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw, al dan niet ondersteund door ensembles of solisten.

Tijdens de wekelijkse repetities wordt in een ontspannen sfeer hard gewerkt om op de concerten zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen. Het NKK stond van 1986 tot 2000 onder leiding van Liesbeth Muijs en van 2000 tot 2006 onder leiding van Marc Hoogsteden. Vanaf 2006 tot 2014 stond het koor onder leiding van Willeke Smits. In 2014 nam Itamar Lapid het stokje over en gaf het in 2016 door aan Frank Hilberink. Vanaf 2021 is Arno van Wijk dirigent.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk