Hoeveel kost het opknappen van een tuin?

Eens in de zoveel tijd zul je naar alle waarschijnlijkheid jouw tuin willen renoveren. Je tuin opknappen kan onder meer nodig zijn omdat het niet goed genoeg onderhouden is. Een effect hiervan kan zijn dat de beplanting uit zijn voegen is gegroeid, maar het kan ook leiden tot een verzakte tuin. Natuurlijk kan het tevens zo zijn dat je de tuin gewoon een andere sfeer of stijl wilt geven.

Als jij jouw tuin op wilt knappen dan zou je dit in principe natuurlijk zelf kunnen doen, maar je kunt er ook voor kiezen om hiervoor een hovenier in te huren. Wat kost een hovenier per uur? Dit wordt dan vaak gevraagd, want het inhuren van zo’n gespecialiseerde vakman kost logischerwijs meer geld dan wanneer je de tuin zelf renoveert. Toch is dit over het algemeen niet echt aan te raden. Het opknappen van een tuin kost namelijk veel tijd, maar je hebt er ook zeker kennis en de juiste gereedschap voor nodig.

Daarom kiezen veel Nederlanders voor het inhuren van een hovenier, maar hoeveel dit precies gaat kosten is lastig vast te stellen. Dit komt omdat het afhangt van een paar factoren. Een voorbeeld hiervan is het formaat van de klus, maar ook de taken die uitgevoerd moeten worden heeft een effect op het bedrag dat de renovatie van de tuin gaat kosten. Toch valt er wel een indicatie te geven. Als het nodig is om de oude tuin leeg te halen dan is de gemiddelde kostprijs hiervan 9 tot 14 euro per vierkante meter. 

De prijzen tuinaanleg liggen juist een stuk lager. Dit houdt dus in dat er een nieuwe tuin aangelegd wordt door de hovenier. Per vierkante meter zal de kostprijs hiervan over het algemeen 9 tot 12 euro zijn. Het kan hierbij ook nodig zijn dat de tuin uitgegraven moet worden, wat per vierkante meter waarschijnlijk 9 tot 23 euro zal kosten. Ook kan de hovenier het nodig vinden dat de tuin opgehoogd wordt. Dit is over het algemeen het duurst met een gemiddelde kostprijs van 14 tot 25 euro per vierkante meter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren