Hoerenloper voelt zicht bedreigd en doet aangifte

Het OM eist vijftien maanden cel tegen een bordeelhouder die een klant vasthield en afperste omdat hij weigerde te betalen. Ook twee medeplichtigen waaronder een man en een prostituee uit Nieuwegein hoorden gevangenisstraf eisen.

Het slachtoffer in de zaak boekt in 2016 via internet een prostituee. Wanneer hij op de afgesproken plek aankomt, een vakantiepark in Soest, wordt de deur opengedaan door een andere vrouw dan op de foto. Ook een andere aanwezige prostituee, die transseksueel blijkt te zijn, is niet degene van de foto.

De klant voelt zich bedrogen, en wil vertrekken zonder te betalen. Hierop ontstaat een worsteling. Volgens het slachtoffer is hij hierbij in het gezicht geslagen. De mannelijke beveiliger die ook terecht staat, dwingt hem zijn broek te laten zakken, waarna een van de vrouwen foto’s van zijn geslachtsdeel neemt. Uiteindelijk betaalt de man 120 euro en kan vertrekken, maar doet later aangifte.

De officier van justitie eist vijftien maanden celstraf voor de twee verdachten die geweld zouden hebben gebruikt, waarvan vijf voorwaardelijk. Voor de andere verdachte eist het OM tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. De officier verwijt het deze verdachte wel zwaar dat ze het slachtoffer wegzette als zedendelinquent.

Het OM heeft het vermoeden dat de groep vaker mannen op deze manier heeft afgeperst. “Slachtoffers in dit soort zaken durven vaak geen aangifte te doen. Het is een zeer gevoelige privékwestie. Voor dit bedrag is het vaak het gedoe in de privésfeer niet waard.”

De rechter doet op 30 september uitspraak.

Met dank aan onze samenwerkingspartner: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren