Jan met de Pet: ‘Hoera, nieuwe verkiezingen!’

Of ben ik nu te vroeg? Beste mensen, die lui daar in Den Haag maken er toch een puinhoop van of is dit nu gewoon wat wij hebben gekozen en gewild? Gekozen wel maar gewild volgens mij zeer zeker niet. De één doet nog gekker dan de ander: ‘Ik wil met deze partijen en niet met die en ik heb toch gezegd dat ik niet met die wil!’

Weet u waar dat mij dat doet aan herinneren? Vroeger, op het schoolplein als je moest kiezen wie bij wie je in de ploeg kwam. Dan zorgde je er natuurlijk wel voor dat je de zwakste tot het laatst hield, zeg maar de kinderen die nooit iemand als eerste koos. Maar hoe zorgde je nu dat je als eerste mocht kiezen? Nou daar hadden wij vroeger een heel goed systeem voor: poten. Je ging op een redelijke afstand van elkaar staan en zette je ene voet voor je ander aansluitend en degene die als eerste de ander had bereikt door op zijn of haar voet te komen staan had eerste keus. Simpel toch?

Tegenwoordig maakt men het moeilijker dan ooit: Wij hebben toch de 4 partijen aangewezen middels de verkiezingen die het grootst zijn geworden: VVD, PVV, CDA en D66. Dus dames en heren, nu aan het werk aan dat kinderachtige gedoe maar eens achter wegen laten. Vooral die partijleiders zijn me toch een paar kinderachtige lui zeg! Als ik die Rutte, Buma en Pechtold op televisie zie vraag ik me af wat het niveau van die partijen is! Alsmaar roepen over vroeger helpt niet heren en dames. Naar de toekomst toe moeten er zaken geregeld worden: regeren is toch vooruit zien?

De grootste klager is wel Pechtold die wil perse met GroenLinks of de PvdA. Ik moet u zeggen wat u er ook van vind, ik vind die Klaver wel ballen hebben om zijn rug recht te houden. Ik moet nog zie of die Asscher dat ook doet. En als hij toch mee gaat is die partij gedoemd tot opheffing, dan hebben ze totaal geen recht van bestaan meer.

Zou dat dadelijk ook gebeuren op lokaal niveau? Ik hoop het niet, alhoewel je nu niets meer zeker weet want als die PVV mee gaat doen. Hoeveel stemmen zou die kunnen vergaren en hoe gaat de VVD en het CDA dan hierop anticiperen?

Als we nu de zaak eens gaan vertalen naar het lokale niveau: 33 zetels te verdelen en het aantal partijen wat mee doet is natuurlijk nog niet te voorspellen maar we kunnen alvast inzetten op: VVD. PVV, CDA, D66, PvdA, CU, Groen Links, VSP en onze twee lokale sterren Verbeek en Bakthali en misschien nog wel Forum voor democratie. Ik kan echt niet zeggen wie de meeste stemmen zullen krijgen maar ik hoop nu eens op een combinatie van : CU, Groen Links, PvdA en CDA. En waarom zult u zich afvragen? Nou simpel: CU dan kan Martin Monrooij op financiën, PvdA dan kan toch onze ouwe trouwe Bob de Bouwer (Lees: Hans Adriani) weer op de stenen of huisvesting, CDA dan misschien Gerben Horst wel op sociale zaken en werkgelegenheid en GroenLinks dan kan Erna kotkamp op alles wat met groen, water en milieu etc. zitten Dit lijkt mij nu eens een goede combinatie. En dan samen 20 zetels hebben: CDA: 4, PvdA: 4, CU: 6 en groen Links 6 Mensen dit zou toch historisch zijn? En niet te vergeten dolkomisch richting de VVD, PVV en de lokaaltjes.

In de raad heb je dan voldoende ruimte om zaken eens van een andere kant te laten bekijken. Maar dat betekent wel dat er in de raad goede mensen moeten komen en geen meelopers die er nu in zitten of personen die hun zaken komen vullen niet waar meneer Visser? Ik heb ooit eens in de beroemde wandelgangen gehoord dat raadsleden hun vergoeding zien als een extraatje en daar mee allerlei zaken bekostigen zoals een dag minder gaan werken of reiskosten en of scholingskosten, goede zaak vindt ik dat maar ik hoorde toen ook geluiden van raadsleden die zeiden zo dat is mooi 4 jaar mijn hypotheek of nu kan ik 5 keer per jaar op vakantie: daar heb ik maar een woord voor: Wegwezen en snel ook met pek en veren het dorp uit! Hou het koel!

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren