Katern

Hoe ziet jouw droomstad er over 100 jaar uit? Workshop filmanimatie voor kinderen

Bedenk in zelfbedachte beelden en geluiden hoe Nieuwegein er over 100 jaar uitziet en maak je eigen cartoonfilm. Tijdens een driedaagse cursus Animatiemaker op zaterdag 3, 10 en 17 november van 10.30 – 12.30 leren kinderen in de leeftijd van 6 – 12 jaar de basiskneepjes van het animatiefilmen en ontwikkelen hun eigen droomstad. De lessen worden gegeven in de Oudegeinzaal aan het Stadsplein 1 in Nieuwegein. Kosten zijn € 30 voor de cyclus van 3 lessen (incl. materialen). Aanmelden bij MOvactor.

Tijdens de workshop verandert de Oudegeinzaal in een heuse filmstudio. Onder deskundige leiding van mediamaker Menno van der Geugten gaan de kinderen in kleine groepjes met hun eigen toekomstfantasie aan de slag. Welke kleren dragen mensen over 100 jaar, hoe praten ze met elkaar, in welke auto’s rijden ze, waar zijn ze mee bezig en is er misschien een supersonische speeltuin? Stapsgewijs leren de kinderen hun eigen film maken. Zelfgeknutselde figuurtjes worden gefotografeerd, de foto’s worden achter elkaar gezet en in een speciaal videoprogramma bewerkt tot bewegende beelden. Stemmetjes en speciale geluiden worden later toegevoegd.

Menno van der Geugten werkte tijdens zijn studie voor sociaal werker als coach en docent bij Wise Kids kinderpersbureau. Hier leerde hij de kneepjes van het filmvak en specialiseerde zich in kinder- en jongerenactiviteiten op gebied van media vanuit zijn bedrijfje Studio Menno.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk