Hoe stel je het ideale kerstpakket samen?

Aan het einde van het jaar is het de bedoeling dat je je werknemers extra goed in de watten legt door ze een riant kerstpakket te geven. Ze hebben zich het hele jaar enorm ingezet voor je bedrijf en daar mag dan ook zeker wel iets tegenover staan. Toch blijkt dat het samenstellen van een leuk en vooral ook origineel kerstpakket iedere keer weer een uitdaging blijkt. Waar veel grote bedrijven dit uitbesteden aan de marketing afdeling, ben je hier als kleine ondernemer vaak zelf verantwoordelijk voor. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips voor je, waarmee je het ideale kerstpakket samenstelt en je de werknemers laat zien hoeveel je ze waardeert.

kerstpakket

Bepaal het budget
Voor je begint met je zoektocht, is het eerst handig om een budget te bepalen voor het pakket. Zo kun je je voorstellen dat het lastig wordt om een pakket vol lekkernijen en daarbij ook nog een cadeau te doen, wanneer je een beperkt budget hebt. Wat vooral belangrijk is, is dat je hetgeen doet wat niet alleen goed voelt, maar wat ook verantwoord is. Twijfel je hierover, dan kun je het beste even in gesprek gaan met je boekhouder, zodat hij je inzage kan geven in de cijfers en je kan voorzien van een passend advies. Wel is het handig om het bedrag iets ruimer aan te houden, voor het geval alles toch net even iets duurder uitvalt dat je op voorhand voor ogen had.

Type pakket
De meeste kerstpakketten bestaan voor het grootste deel of zelfs helemaal uit eten en drinken. Voor de één ideaal, waar de ander liever een mooie ovenschaal of slowcooker krijgt. Wat we ook steeds vaker zien, is dat er wordt gekozen voor een duurzaam kerstpakket voor het personeel. Dit is niet alleen een goede manier om je steentje bij te dragen aan een schoner milieu, maar heeft zo zijn extra fiscale voordelen. Uiteindelijk is het aan jezelf om te bepalen of je kiest voor een food- of non food pakket. Mocht je nu twijfelen, dan kun je er ook altijd voor kiezen om een cadeaubon te geven. Misschien niet het meest origineel, maar dan weet je in ieder geval wel dat ze iets kopen waar ze wat aan hebben.

Ga voor een thema
Hoe handig is het om online kerstpakketten te kunnen bestellen in een bepaald thema? Zo heb je zelf nergens meer omkijken naar en is het enige wat je hoeft te doen, een persoonlijke boodschap toevoegen aan het pakket. Zo kun je kiezen voor een bepaald land of bijvoorbeeld een speciaal ander thema, bijvoorbeeld een bepaald type product zoals een chocoladepakket of voor de bierliefhebbers, een speciaal bierpakket. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat het direct erg specifiek is en de kans bestaat dat niet iedereen het lust. Wil je op safe spelen, maak dan een selectie van twee of drie thema’s waaruit ze kunnen kiezen. De kans dat je dan scheve gezichten krijgt omdat ze iets niet lusten is dan een stuk kleiner.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk