Hoe een kindvriendelijke tuin maken?

Gedurende de zomerperiode wil je dan onbezorgd in de tuin kunnen uitrusten op comfortabele tuinmeubelen zonder continu op te hoeven letten en je zoon of dochter lekker loslaten. Hiervoor heb je een kindervriendelijke tuin nodig. Dit moet een plek zijn waar ze actief bezig kunnen zijn op een veilige manier. In deze blog lees je hoe jij een kindvriendelijke tuin bij jou thuis creëert.

Een plek voor plezier
Kind zijn staat natuurlijk voor veel spelen en plezier maken, of dit nu alleen is of met vriendjes en vriendinnetjes maakt niet uit. Een speeltoestel in de tuin is dan ook de ultieme droom van ieder kind. Dit toestel komt in verschillende vormen en maten en kan je dus helemaal naar eigen wensen ontwerpen. Zorg er wel voor dat je samen met je kind gaat kijken naar soorten speeltoestellen om erachter te komen wat hij of zij nou het leukst vindt. Het is mogelijk om een zandbank er in te plaatsen waar ze lekker graven. Een leuk idee: verstop een aantal plastic dino’s onder in het zand en laat je zoon of dochter ze opgraven als een echte archeoloog. Daarnaast heb je nog schommels en glijbanen waar kinderen zich op vermaken.

Een trampoline is de plek waar kinderen zich uren kunnen vermaken met spelletjes die ze zelf bedacht hebben. Ook dit speeltoestel komt voor in verschillende vormen en maten waardoor het voor iedere tuin een mogelijkheid is. De veiligste optie is om de trampoline in de grond te graven. Hierdoor neem je de kans weg dat ze er vanaf kunnen vallen en zichzelf verwonden.

Ten slotte is een hoek waar ze zich kunnen verstoppen voor verstoppertje met vrienden een leuke toevoeging aan de kindvriendelijke tuin. Echter is dit enkel een optie wanneer je er voldoende ruimte voor hebt.

Relaxen zonder zorgen
In de zomer wil je heerlijk genieten op een loungeset zonder elke keer om te kijken of er wat gebeurt met je kind. De eerste tip is om kindvriendelijke tuintegels te plaatsen. Wanneer hij of zij valt zullen er geen verwondingen komen. Kies hiervoor geborstelde tegels die het een zachte oppervlak hebben. Dat is ook fijn voor wanneer ze met blote voeten lopen.

Heb je een vijver met vissen in de tuin? Kinderen zijn nieuwsgierig en vinden zo’n vijver interessant. Zij kunnen op jonge leeftijd niet zwemmen en er bestaat een kans dat ze er in vallen. Een vijver kan daarom best gevaarlijk zijn voor een kind. Wil je echt geen afscheid nemen van de vijver? Geen probleem! Plaats een omheining om of over de vijver, hierdoor kunnen kinderen er niet in vallen en is het geschikt voor een kindvriendelijke tuin.

Ten slotte is het belangrijk om giftige planten te vermijden. Al is de kans klein zal er toch rekening mee moeten worden gehouden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk