De strip van Kim Houtzager

Iedere week tekent Kim Houtzager de Pen-i strip. Ze neemt u mee in haar leven, een wereld vol verrassingen met zo nu en dan een snufje magie. De strip gaat altijd over Nieuwegeinse gebeurtenissen of over het dagelijks leven van Kim. Het meisje Pen-i en haar kleine broertje E-than spelen de hoofdrol in de strip, soms bijgestaan door Kim, mensen uit haar leven en andere Nieuwegeiners.

Kim woont in Nieuwegein en maakt de ‘ups & downs’ van de stad dagelijks mee. Het is Kim’s droom om professioneel illustrator en auteur te worden en dat elke Nieuwegeiner Pen-i (her)kent.

Klik op de twee poppetjes onder de tekst om de strip te zien.

Kim: ‘Ik schaam me. Eigenlijk durf ik het niet te vertellen, maar ik moet wel. Hoe heb ik zo stom kunnen zijn? Je ziet overal waarschuwingen: ga nooit in zee met klusjesmannen die aan de deur reparaties melden en willen repareren. Maar ik was te goedgelovig. Hij kwam erg betrouwbaar over, Kamer van Koophandelnummer, net opgestart bedrijf… waarom zou hij de boel willen belazeren? Goed ogende folder(zwart met gele letters), mooie foto’s… Deze mensen zijn zeer slinks en geraffineerd. Ze weten in te spelen op je gevoel: wat als je dak straks helemaal vernieuwd moet worden? Het is een hele dure grap geworden en naar dat geld kan ik hoogstwaarschijnlijk fluiten. Dus: koop nooit iets aan de deur, zeker niet als het iets groots en duurs is. Laat het eerst door een ander bedrijf onderzoeken of daadwerkelijk de genoemde problemen bestaan. Laat ook een offerte opstellen met daarop vermeld een offertenummer. Achteraf juridische stappen nemen is haast onbegonnen werk. Hoewel ik me voor dit goede vertrouwen schaam: deel dit bericht. Deel het met iedereen. Als ik met deze Pen-i kan voorkomen dat andere mensen slachtoffer worden, dan helpt dat mij in de verwerking. Want ik voel me heel heel rot. Dit gevoel gun je niemand.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk