Hoe draag je een crossbody tas?

Het is weer tijd voor het festivalseizoen, dus iedereen is haastig op zoek naar een geschikte tas om mee te nemen naar Pinkpop of Mysteryland. Je wilt waarschijnlijk een kleine tas die je niet hoeft vast te houden, zodat je jouw handen vrij kunt houden. Dit is natuurlijk nodig zodat je helemaal los kunt gaan op de muziek. Een crossbody tas is hier dan ook een geschikte tas voor.

De crossbody tas
Crossbody tassen worden al jarenlang gebruikt, voornamelijk door koeriers en postbodes. Soms dragen ze grote tassen die ze over een schouder droegen kruislings over de borst, waar de naam ook vandaan komt. Je draagt de tas dus crossbody. Door de manier van dragen wordt het ook wel een miniatuur versie van de schoudertas genoemd. Tegenwoordig worden ze niet alleen meer gebruikt door postbodes, het is een heus fashion icoon geworden. Crossbody tassen worden dan ook voor dezelfde reden gebruikt als een rugzak, je kunt er (zware) spullen mee vervoeren. Het mooie aan een crossbody bag is dat het alsnog comfortabel is en je er makkelijk bij kunt, aangezien het direct naast je hangt. Je hoeft dus eerst niet de tas van je rug te halen voordat je het kunt openen, wat bij een rugzak wel het geval is. De crossbody tassen zijn dus zonder twijfel functioneel, al zijn ze ook zeker stijlvol. Je vindt crossbody tassen bijvoorbeeld veel terug op festivals en concerten, doordat alle essentials in zo een tas passen.

Fanny pack
Een tas dat qua formaat en stijl erg lijkt op de crossbody tas is de zogenoemde fanny pack. Deze kleine tas wordt om de middel gedragen, dus niet over een schouder. Dit is dan ook het belangrijkste verschil tussen de twee vormen van tassen. Een fanny pack, wat in het Nederlands ook wel heuptasje wordt genoemd, is een klein zakje vastgemaakt aan een band. Deze riem wordt op zijn beurt gesloten door middel van een gesp. Fanny packs worden al eeuwenlang gebruikt, waarvan de mummie Ötzi een goed voorbeeld is. Hij gebruikte al een variant van een fanny pack vijf duizend jaar geleden. Sinds kort zijn de heuptasjes weer helemaal terug in de mode, nadat bekende personen als Kim Kardashian en Rihanna de fanny packs droegen. Deze riemtasjes werden ontworpen door beroemde fashion designers als Gucci en Prada, maar andere merken zijn inmiddels ook op de hype gesprongen en hebben goedkopere varianten geproduceerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren