Hoe bereid je je voor op die geweldige reis naar Australië?

Het is zover; je hebt je reis naar Australië geboekt. Of het nou een impulsieve actie was of iets wat al jaren op je bucketlist staat, je hebt een indrukwekkende reis voor de boeg. Ook wanneer je op zakenreis gaat is het toch echt de moeite waard om een poging tot sightseeing te doen want; werk is belangrijk, maar genieten ook!

Australië is een enorm veelzijdig land, hierdoor zul je je nooit vervelen tijdens je vakantie of zakenreis daar. Of je nu van avontuur houdt, een kick krijgt van de indrukwekkend grote steden, Australia’s got it. In dit artikel zetten we op een rijtje welke plekken je niet mag missen en natuurlijk hoe je je goed voorbereidt op je grote reis, want zonder bijvoorbeeld een visum voor Australië ben je nergens!

Wat moet je zien in Australië?
Het land is als een kameleon voor wat betreft het tevredenstellen van bezoekers. Als jij uit ben op een avontuurlijke reis dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Outback van Australië. Laat je meenemen door de een gids en neem in kijkje in de indrukwekkende wereld van de Aboriginals vol watervallen, prachtige rotsformaties en ongerepte wildernis. Zowel op vakantie als op zakenreis heb je de mogelijkheid om je te gaan vergapen aan de dynamische steden Sydney, Melbourne of Brisbane. Het makkelijkste is om op de fiets te stappen en je rond te laten leiden door de locals, of je gaat zelf erop uit natuurlijk.

Ook de surffanaten zijn op hun plek; bezoek Bondi Beach voor de surfervaring van je leven of kom simpelweg tot rust en geniet van het helderblauwe water en de zon. vergeet ook vooral niet om de echte Australische wijn te proberen in bijvoorbeeld de oudste wijnregio van Australië: Barossa Valley.

Zo regel je een visum voor Australië
Een goede voorbereiding is belangrijk! Zorg dat je bijvoorbeeld weet wat je nodig hebt om te kunnen/mogen reizen naar Australië. Hoe eerder je alle benodigde reisdocumenten geregeld, hoe eerder de voorpret kunt gaan genieten. Thuis mooie plannen maken is óók onderdeel van je reis. Wat je altijd nodig hebt? Voor Australië heb je een visum nodig als je het land voor een vakantie of zakenreis bezoekt. Dit is makkelijk en redelijk snel te regelen, dus ga er even voor zitten en streep het van je ‘to-do list’.

Je visum voor Australië aanvragen begint bij het invullen van een kort aanvraagformulier waarna je online heel eenvoudig en snel kunt betalen. De kosten voor een verblijf van maximaal drie maanden bedragen 19,95 euro. Indien jouw reis al zeer binnenkort is, kun je ook een aanvraag voor een spoedlevering doen. Op deze manier heb je je visum al binnen 60 minuten! Voor een zakenreis dien je een Zakenvisum Australië te regelen, een werkvisum is niet altijd nodig. Lees je daarom goed in, want een Evisitor visum kán voldoende zijn en dit kan je een hoop tijd en geld besparen. Je kunt een Evisitor visum ook gebruiken wanneer je werk en vakantie zou willen combineren.

Nog wat reminders tot slot
Dingen die je misschien wel al weet omdat je je ‘huiswerk’ hebt gedaan, maar die we toch nog even willen noemen:

  • Houd rekening met de enorme jetlag! Afhankelijk van je reisbestemming is het tijdverschil met Nederland zo’n 6 tot 10 uur, dát ga je merken. Plan daarom liever niet je eerste dag vol met activiteiten.
  • De jaargetijden in Australië zijn precies andersom; het is daar winter van juni tot en met augustus en het is zomer van december tot en met februari!
  • En tot slot: in Australië gelden er nog altijd coronamaatregelen dus vergeet ook zeker niet om die even te checken voor vertrek.

Alles afgevinkt? Niets staat een fantastische vakantie, een fijne reis naar Australië meer in de weg!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk