Bouwspeeltuin Bouwgein viert 30-jarig bestaan

Bouwspeeltuin Bouwgein aan de Hoveniersweide in de wijk Batau Noord, bestaat in oktober 30 jaar. Nog steeds weten vele kinderen de weg naar de bouwspeeltuin te vinden. Er is meer dan voldoende reden om feest te vieren.

De wijk Batau Noord dateert van begin jaren 80 van de vorige eeuw. In deze nieuwbouwwijk opende de bouwspeeltuin in 1982 haar deuren. In de kinderrijke wijk was Bouwgein snel populair. Tot 2005 viel Bouwgein onder het welzijnswerk. Nadat de subsidie in 2005 stopte, ging Bouwgein verder als stichting.

Wekelijks kunnen kinderen op woensdag- en zaterdagmiddag hutten bouwen of spelen in de speeltuin. Jaarlijks is er ondermeer een Sint Maarten optocht, een Winterse Bouwavond en natuurlijk de Kindervakantieweek in de zomer. Elke week vieren kinderen hun verjaardag op Bouwgein. Na herbouw van het pand zal KMN Kind & Co ook weer Buitenschoolse Opvang verzorgen op het terrein.

Op zaterdagmiddag 13 oktober viert Bouwgein feest. Vanaf 13.00 zijn kinderen, ouders en geïnteresseerde Nieuwegeiners van harte welkom. Naast de reguliere huttenbouw, is er schmink, zijn er knutselen en andere activiteiten. Kinderen tot en met 6 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

Het motto van Bouwgein is Spelen, Groeien en Ontmoeten. Dat betekent dat Bouwgein Nieuwegein uitnodigt om eens een kijkje te komen nemen op het terrein aan de Hoveniersweide 9 en het jubileum samen te vieren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk