Katern

Politiek verbijsterd over vertraging ingebruikname tramspoor

De politiek in Nieuwegein is verbijsterd heeft met ongeloof kennis genomen van het bericht dat de ingebruikname van de nieuwe tramlijn Utrecht – Nieuwegein/IJsselstein opnieuw wordt uitgesteld door een blunder bij de Provincie. De PvdA zal vanavond in de Raad hierover vragen stellen aan het College.

Emiel Holterman van de PvdA in Nieuwegein: ‘Het blijkt dat de provincie Utrecht een verkeerde vergunning heeft aangevraagd om de tram in gebruik te nemen, zodra de renovatie van deze zomer is afgerond. Het lijkt erop dat de vergunningaanvraag zwaar is onderschat en dat de gevolgen desastreus zijn. Zeker voor de reizigers uit Nieuwegein, maar ook uit IJsselstein.’

Vanavond is de gemeenteraad bijeen voor haar wekelijkse vergadering. ‘Wij zullen laten weten dat deze blunder onacceptabel is en vragen aan het college wat zij er aan gaat doen om er voor te zorgen dat het uitstel zo kort mogelijk wordt, waardoor reizigers niet nog langer gedupeerd worden.’

De andere vragen die aan de orde zullen komen:

  1. Gaat u zorgen voor goed (vervangend) openbaar vervoer gedurende de hele periode dat het tramtraject nog niet in gebruik kan worden genomen?
  2. Wie draait erop voor  de meerkosten van dit wanbeheer?
  3. Kunt u ons informeren over hoe lang het gaat duren alvorens de tramlijn in gebruik kan worden genomen?
  4. Indien dit onverhoopt lang gaat duren, Is het dan mogelijk de vervanging van de tramlijn bij halte Stadscentrum nu versneld uit te voeren? Anders hebben we over een jaar tijdens de zomer opnieuw een tramloze periode.

Reactie wethouder Eggengoor
Ook de Nieuwegeinse wethouder Ellie Eggengoor weet dat de tramperikelen leven in haar stad. “Ik heb links en rechts wel wat berichtjes in de app gekregen. Iedereen is net zo vol ongeloof en teleurstelling als ik. Het wordt breed gedragen in Nieuwegein. We zijn het al een beetje gewend, want we hebben eerder een project gehad met de tram dat heel erg vertraagd was. Dit is dus al de tweede keer. Er zijn veel inwoners die gebruik maken van de tram en dit heeft een enorme impact op de mensen hier.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk