Historische dag voor verenigingen Sportpark Galecop!

Vertegenwoordigers van voetbalvereniging JSV, atletiekvereniging Atverni, Rugby Club Nieuwegein en honk- en softbalvereniging Nieuwegein Diamonds tekende op woensdag 9 oktober jl. de oprichtingsakte van de ‘Coöperatie Sportpark Galecop.’ Dit gebeurde onder het toeziend oog van wethouder John van Engelen, Notaris Marco Sutters en Sportparkmanager van SportID Jimte Poelman.

Door deze stap zetten de verenigingen van Sportpark Galecop weer een grote stap naar een nog nauwere samenwerking. Zo maken ze al gebruik van elkaar faciliteiten en krijgen teams trainingen van andere clubs.

Sportcoördinator van SportID Nieuwegein Cees van Rootselaar is erg verheugd met de initiatieven op Sportpark Galecop: “We merken dat sportverenigingen het steeds lastiger krijgen. Graag helpen we als SportID verenigingen om de krachten te bundelen en dit soort samenwerkingen laat zien dat sport verbindt en dat er doormiddel van samenwerking meer mogelijk word gemaakt.”

Sinds mei 2018 hebben de verenigingen van Sportpark Galecop een sportparkmanager. Hij helpt bij het ontwikkelen van nieuwe initiatieven op het sportpark. “Het is een enorme stap die stap die de verenigingen hebben gezet en ik ben blij dat ik hieraan een bijdrage heb mogen leveren. Maar we zijn er nog lang niet maar we gaan samen vooruit!” aldus Sportparkmanager Jimte Poelman.

V.l.n.r. Kees Koot (Rugby Club Nieuwegein), Feiko van der Veen (Honk en Softbalvereniging Nieuwegein Diamonds), Harry Koster (atletiekvereniging Atverni) en Ad de Bree (JSV Nieuwegein)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk