Historisch Kring Nieuwegein benoemt twee ereleden

Maandag 20 maart jl, tijderns de Algemene Vergadering heeft de Historische Kring Nieuwegein (HKN) twee ereleden benoemd. François Gathier en Jan Rijdes kregen uit handen van voorzitter Henk Valkenet het beeldje ‘samenwerking’ met de daarbij behorende oorkonde.

François Gathier is 17 jaar lang penningmeester van de HKN geweest en lid van de werkgroep ‘Archief en Documentatie.’ Jan Rijdes heeft sinds 2011 ‘Museumbeheer’ in portefeuille gehad, zorgde daarnaast onder meer voor de website van de Historiche Kring en hield zich bezig met de nodige ICT-zaken. Beiden zijn ook gastheer in Museum Warsenhoeck en bezorger van het kwartaalblad ‘Cronyck de Geyn’ van de twee erfgoedinstellingen in Nieuwegein.

Valkenet: ‘Nu zij hun bestuursfunctie hebben overgedragen aan een opvolger, achtte het bestuur het wenselijk om beiden voor te dragen voor deze benoeming. De Algemene Vergadering ging met applaus akkoord. Ze zijn dan wel gestopt met hun bestuurstaken, als vrijwilliger blijven zij nauw betrokken bij de vereniging. We hopen dat zij nog jaren met veel plezier als vrijwilliger bij de Historische Kring en Museum Warsenhoeck actief zullen zijn.’

Op de foto laten François Gathier (links) en Jan Rijdes hun beeldje zien

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk