Gezinnen krijgen prioriteit schuldhulp

De nieuwe wet op de schuldhulpverlening (WGS) geeft gemeenten de wettelijke verantwoordelijkheid voor hulp bij schulden. Dankzij het CDA krijgen gezinnen met minderjarige kinderen prioriteit in de aanpak van de gemeente Nieuwegein.

De nieuwe wet bepaalt dat de gemeente in haar aanpak ook moet regelen hoe gezinnen met minderjarige kinderen en schulden geholpen worden. Want de gevolgen van hoge en uitzichtloze schulden zijn vaak extra schrijnend als er minderjarige kinderen in het geding zijn. Wanneer de vraag om schuldhulp toeneemt, wat te verwachten valt vanwege de groei van huishoudens met schulden door de economische crisis, kan ook de wachtlijst in Nieuwegein fors toenemen. Gezinnen met jonge kinderen moeten dan in iedergeval snel hulp krijgen om incassobureau’s, afsluiting van gas en licht en uithuiszetting te voorkomen.

CDA-Raadslid De Wild: “Het CDA vindt dat de gemeente Nieuwegein de ruimte die de Wet biedt om deze gezinnen snel te helpen te weinig benut en dat juist wel zou moeten doen. Met ons voorstel hebben wij het voor elkaar gekregen dat gezinnen met minderjarige kinderen prioriteit krijgen in het aanbod van schuldhulp en de wachttijd voor hen beperkt blijft”. De gemeenteraad heeft het voorstel van het CDA unaniem gesteund.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk