HipHelpt Nieuwegein verbindt buurtgenoten

Via HipHelpt Nieuwegein vonden er in 2022 ruim 289 hulpcontacten tussen hulpbieders en hulpvragers plaats. Op dit moment staan er 101 vrijwilligers ingeschreven. Zij staan samen klaar voor hun buurtgenoten in Nieuwegein. Heeft u ook hulp nodig of wilt u helpen? Kijk dan op de website van HipHelpt.

In 2022 kwamen er het meest praktische hulpvragen binnen. Klussen als hulp bij dingen ophangen, meubels in elkaar zetten en hulp in de tuin werden het meest gevraagd. Naast de praktische klussen waren er ook sociale hulpvragen zoals bezoek en vervoershulp. In veel gevallen vond HipHelpt Nieuwegein een passende hulpbieder. In 70% van de gevallen zelfs binnen een straal van 3 km, dat is buurtgericht!

Vrijwilliger Dick Baron: ‘Wat ik mooi vind aan HipHelpt, is dat je zelf kunt aangeven wat voor soort hulp je wilt bieden én dat je ook het moment bepaalt wanneer je hulp biedt.’  In de afgelopen periode heeft hij diverse hulpvragen opgepakt. De meeste mensen die hij heeft geholpen zijn vaak ontzettend blij en dankbaar met de hulp die ze krijgen. ‘Daar wordt je zelf ook blij van’ aldus Dick.

In 2022 was er hulpvraag met een heel mooi, gouden randje
Voor een dame uit Bosnië, die beperkt Nederlands spreekt, zocht HipHelpt in Nieuwegein iemand die om de twee weken boodschappen voor haar kan halen. Haar netwerk bestaat uit een kleine groep mensen die al veel voor haar doen, en ze maakt gebruik van een rollator en scootmobiel. Het is voor haar ook belangrijk om contact te hebben met andere mensen en het isolement te doorbreken.

Jelle Sijtsma van HipHelpt in Nieuwegein: ‘De hulpbiedster die wij vonden en die nu de boodschappen doet vertelt dat het heel goed gaat en dat ze een kopje thee met haar drinkt. Ze kunnen een paar woordjes met elkaar uitwisselen.’

Een gouden randje
Deze hulpbieder bedacht dat het leuk zou zijn als een Bosnische dame bij haar op bezoek zou komen, zodat ze in haar eigen taal kon praten. Ze heeft een oproep gedaan via Facebook en twee Bosnische dames hebben gereageerd. Moeder en dochter bezoeken nu de alleenstaande oudere dame en hebben gezellige momenten samen. ‘Een mooie match met een gouden randje!’ aldus Jelle Sijtsma van HipHelpt in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk