HipHelpt Nieuwegeiners zodat niemand alleen hoeft te staan

Iedereen heeft wel eens hulp nodig. En juist in deze tijd van meer afstand moeten nemen van elkaar, is het nog belangrijker om er voor elkaar te zijn. Samen een wandeling maken, hulp in de tuin, of gewoon een belletje op zijn tijd. Iemand die een lamp voor je ophangt of die de boodschappen voor je doet omdat dat nu even niet kan. Gewoon hulp bij iets alledaags. HipHelpt Nieuwegein helpt de inwoners in Nieuwegein graag.

De overheid verwacht dat mensen steeds meer zelfredzaam zijn. Maar sommige mensen krijgen dat lang niet altijd voor elkaar. Want, wat als je ziek bent, in financiële nood zit of niemand in de buurt hebt om op terug te vallen? HipHelpt Nieuwegein zorgt dat er dan tóch hulp komt. Er staan vrijwilligers klaar om belangeloos hun buurtgenoten te helpen die er alleen voor staan.

Vrijwilliger Dick Baron: ‘Wat ik mooi vind aan HipHelpt, is dat je zelf kunt aangeven wat voor soort hulp je wilt bieden én dat je ook het moment bepaalt wanneer je hulp biedt.’  In de afgelopen periode heeft hij diverse hulpvragen opgepakt. De meeste mensen die hij heeft geholpen zijn vaak ontzettend blij en dankbaar met de hulp die ze krijgen. ‘Daar wordt je zelf ook blij van’ aldus Dick.

Hoe het werkt
Dankzij de unieke HipHelpt-app komen vrijwilligers snel en eenvoudig in contact met mensen die hulp nodig hebben. Net als de app zoekt ook de helpdesk van HipHelpt Nieuwegein altijd naar een match in de buurt. Zo komen vraag en aanbod bij elkaar én ontstaan er nieuwe contacten in de wijk of in de omgeving.

Heb je hulp nodig?
Schroom dan niet en bel naar HipHelpt Nieuwegein. Het telefoonnummer is: 030-227 04 57 of meld je aan via de website van HipHelpt Nieuwegein. Vertel je hulpvraag en de medewerkers zorgen dat er een vrijwilliger komt helpen.

HipHelpt Nieuwegein is onderdeel van de landelijke HipHelpt vereniging. Landelijk werkt HipHelpt samen met het initiatief #Nietalleen. In Nieuwegein werkt HipHelpt graag samen met MOvactor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren