HipHelpt met hulpvragen en biedt helpende hand

Martha staat al vijf jaar ingeschreven als vrijwilliger bij HipHelpt Nieuwegein. In het afgelopen jaar heeft zij bij meerdere hulpvragen een helpende hand geboden. Bij de laatste hulpvraag waar zij heeft geholpen heeft ze schoongemaakt. Een man zonder sociaal netwerk en financiën kreeg na een opname in een verpleeghuis een nieuwe woning. De betrokken ambulant begeleider vroeg via HipHelpt Nieuwegein om hulp bij het schoonmaken van deze woning. Dit is een van de activiteiten die HipHelpt in Nieuwegein verricht.

De hulpvrager was erg blij met de hulp: ‘Op deze dag zijn er engelen voorbij gekomen.’ Twee weken daarna sprak meneer met zijn ambulant begeleider nog steeds vol bewondering en dank over de geboden hulp.

Martha vond het heel erg leuk om meneer te helpen met zijn hulpvraag: “Fijn om te merken dat meneer dankbaar is.” Naast de hulp die ze kon bieden was het haar opgevallen dat meneer geen koffiezetapparaat had. “Ik heb er één tijdelijk voor hem meegenomen zodat meneer eindelijk na een paar dagen weer heerlijk koffie kon drinken, daar was hij helemaal blij mee!”

Meneer heeft na de verhuizing nog hulp gekregen met het in elkaar zetten van de kledingkast. Alexander, de echtgenoot van Martha heeft daarbij geholpen. Martha: ‘De hulp is goed verlopen. De kledingkasten zijn in elkaar gezet en ook direct ingeruimd. Meneer is blij dat er nu geen kleding meer op de grond hoeft te liggen.’

Denk je er ook over om hulpbieder te worden? Martha verteld wat het haar brengt: ‘Hulpbieder zijn, geeft een goed gevoel, het is zo iets moois om met zoiets kleins iemand te kunnen helpen. Het kost meestal ook niet veel tijd. Ik vind het fijn om mensen te helpen.’ Hulp nodig of helpen? Kijk eens op de website van HipHelpt in Nieuwegein.

Over HipHelpt
Samen een wandeling maken, in de tuin werken, of gewoon een praatje maken. Iemand die een lamp voor je ophangt, die meegaat naar de arts of die helpt om ingewikkelde formulieren in te vullen. Soms hebben mensen in nood hulp nodig bij iets alledaags.

HipHelpt Nieuwegein zorgt ervoor dat er dan hulp komt. Ook in Nieuwegein zetten vrijwilligers zich in voor buurtgenoten die er alleen voor staan. En zij bieden hulp aan mensen die dat nodig hebben, ongeacht hun cultuur of religie. Niemand hoeft alleen te staan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren