Vier studenten Tech College Nieuwegein naar Skills the finals!

Vier studenten van verschillende opleidingen Werktuigbouwkunde van Tech College Nieuwegein hebben de (halve) finale Skills Heroes bereikt. Rouël Bisschop dingt mee in de categorie MAG/BMBE Lassen. Sjoerd de Witte en Jorik Biesemaat doen mee in de vakwedstrijd CNC frezer. Marko Welmers plaatste zich voor de finale CNC draaien. De studenten worden begeleid door docenten Harry Post en Ed Groenendijk.

Docent Ed: “Meedoen aan deze vakwedstrijden is een hele mooie ervaring voor onze studenten. Ik heb Rouël gevraagd omdat hij een hele positieve houding heeft en goed zicht heeft op het lasproces.”

Student Rouël zelf wil zich graag verbeteren in het vak en pakt daarvoor elke kans aan. “Mijn werkgever, Benschop Konstructie Harmelen, is heel trots en ondersteunt mijn deelname.”

Student Marko Welmers kent het klappen van de zweep. “Vorig jaar werd ik tweede. Dit jaar ga ik voor een eerste plaats en natuurlijk ook om nieuwe dingen te leren. Mijn werkgever; Hordal b.v. Zwolle, staat erg open voor dit soort evenementen. Mijn baas vindt het mooi om zo de jeugd te activeren om de metaalverwerkingsindustrie in te gaan.”

“Ik heb de tekeningen van vorige jaren gekregen en daarmee geoefend met programmeren en uitvoeren op de machine. Zodat ik weet waar ik op moet letten” aldus student Sjoerd de Witte.

Skills The Finals
Skills The Finals is hét evenement als het gaat om vakwedstrijden in het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo), om uiteindelijk een van de honderden finalisten te zijn die van 15 t/m 17 maart strijden om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied.

Finale zaterdag 17 maart
In totaal worden er 59 Skills Heroes (mbo) finales georganiseerd verdeeld over zes verschillende locaties. De halve finales voor de vakwedstrijden lassen en verspanen worden op 15 en 16 maart gehouden in De Gieterij op het ROC van Twente in Hengelo. De finale en prijsuitreiking is op zaterdag 17 maart.

UP, het excellentieprogramma van ROC Midden Nederland
Competitie/Skills is een van de vier pijlers binnen het Excellentieprogramma van ROC Midden Nederland, naast Vakverdieping, Internationalisering en Ondernemerschap. Studenten van ROC Midden Nederland doen al jaren mee aan vakwedstrijden en hebben zowel nationaal als internationaal diverse prijzen en medailles in de wacht gesleept.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!