Hij hangt , de sluisdeur van de Koninginnensluis!

Vandaag, maandag 14 juni 2021 was het zover! Een gerenoveerde sluisdeur van de Koninginnensluis werd teruggehangen op zijn plek onder de Emmabrug in Vreeswijk. Daar komt heel wat menskracht en materieel bij kijken! Maar met goede voorbereiding, vakmanschap, weinig wind en een blauwe hemel werd de klus geklaard!

Dat betekent dat het einde van deze fase van de renovatie waarbij de versleten scharnieren zijn vervangen. Goed nieuws; zo houden we droge voeten in Vreeswijk en ook omdat de sluis voor het vaarverkeer en de intensief gebruikte Emmabrug voor het wegverkeer voorlopig weer vaker beschikbaar komen. Voorlopig? Ja, want op zijn vroegst in 2022 volgt er weer een renovatie waarbij de bediening en besturing van de brug onder handen wordt genomen.

De sluisdeuren van de monumentale Koninginnensluis gingen niet meer goed dicht, doordat de scharnieren (taatsen) ervan versleten waren. Goede scharnieren zijn belangrijk voor het schutten van schepen en voor de waterkerende functie van de sluisdeuren. Tijdens de renovatie werden onder andere deze scharnieren vervangen. De sluisdeuren waren daarvoor uit de sluis gehesen en maandag 14 juni 2021 weer teruggeplaatst. Het renoveren van de sluisdeuren gebeurde op een andere locatie.

De werkzaamheden zijn nog steeds live te volgen. Onze fotograaf Paul Oor was vandaag ter plekke en maakte enkele foto’s van de werkzaamheden en ….. het inhangen van de sluisdeur. Deze site u hieronder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk