Het wijkplatform HZL wordt opgeheven

Het wijkplatform Hoogzandveld, Zandveld & Lekboulevard (HZL) heeft besloten om haar taak/rol als wijkplatform in de gemeente Nieuwegein in het najaar van 2014 te beëindigen. De opgerichte stichting zal worden opgeheven.

De leden zien (persoonlijke) actievoering als een passender middel om de leefbaarheid en veiligheid in de wijken te verbeteren dan het eindeloos praten zonder besluitvorming met de bestuurders en de medewerkers van de gemeente Nieuwegein. De leden voelen zich langzamerhand murw geslagen.

HZL zal de boel niet over de heg gooien. Daarvoor is de betrokkenheid van de leden van het wijkplatform bij de drie wijken en hun bewoners te groot. Er is voor een overgangstraject gekozen. De formele opheffing van de stichting wordt 1 oktober 2014. Het wijkplatform HZL zal in het overgangstraject bijvoorbeeld de gebruikelijke bijdragen uit het wijkbudget voor buurtbijeenkomsten zoals bbq’s in 2014 blijven verstrekken. Ook zal de informatieverstrekking aan de wijkbewoners via het wijknieuws en bewonersbijeenkomsten doorgaan. Klik hier voor een reactie van de gemeente en klik hier voor de brief met motivatie van het wijkplatform HZL

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk