Het vervolg, Bakhtali en Adriani

Het ligt ongetwijfeld aan die schaatsers want hier is mijn vervolg. Ik had u beloofd de politieke partijen te ontleden voor. Nou laat ik maar eens beginnen. Laten we het maar doen dan hebben we het maar gehad : Bakhtali, je moet het er over hebben omdat ze mee doet.

Maar laten we eens kijken wat ze tot nu toe het gepresteerd heeft. Na langdurig zoekwerk ben ik alleen maar moddergooien tegen gekomen. Wat bedoel ik?
Mevrouw Bakhtali is als een Don Quichot een kruistocht begonnen tegen alles en iedereen, iedereen in het college, raad en ambtenarij het zijn allemaal leugenaars en bedriegers. Maar voor al dat soort aantijgingen wordt GEEN bewijs geleverd. Zij presteert het zelfs om een professor te beschuldigen van prutswerk. Ik moet zeggen dat ik dit een schandalige wijze vindt waarop deze mevrouw met ons geld omgaat. Natuurlijk als er misstanden zijn direct aan het licht brengen maar dan ook bewijzen. Zij heeft echt het idee dat zij het allemaal weet en dat de rest gek is. Echt een fantastisch studie object voor studenten psychiatrie. Zij is een wolf in schaapskleren die maar een doel heeft: zoveel mogelijk mensen beschadigen en dan maar roepen dat de politiek haat aanpakt en haar baan heeft doen verliezen. Nou een nieuwtje dat heeft ze helemaal zelf gedaan. Maar laten we ook naar haar duidelijk zijn : wie gaat haar vertellen dat zij geen toegevoegde waarde is voor de Nieuwegeinse politiek? Ik? U? of toch misschien Sancho Panza, haar fractieassistent. Maar mensen pas op want zij zegt van alles maar doet weinig.

Genoeg er over laten we naar de “normale” politiek gaan. Toch gek maar van Bakhtali ga ik toch over naar de P.v.d.A. Ik zal u even laten weten wat ik van die linkse partij vind: Is dat niet die partij halverwege een wethouder zag op stappen omdat die het rustig aan wilde gaan doen en vervolgens in Amersfoort zijn kunstje ging opvoeren? Nu hebben ze het over de 7 zorgzekerheden maar hoe leg je dat uit aan je kiezers: staatssecretaris van Rijn bezuinigt er flink op los en zij mogen het gaan verdedigen.

Naar ik heb begrepen uit de “wandelgangen” is er heftig geknokt voor het lijsttrekkerschap, Erica van Alfen heeft dit gewonnen en vervolgens ook nog wethouder willen worden maar daar zijn er meer van in die partij. Maar lijsttrekker zijn wil nog niet zeggen dat je dit kan mevrouw van Alfen. Volgens mij zijn de anderen hun messen aan het slijpen om je kort te zagen. Staan de sterren gunstig voor de P.v.d.A. ? Ik denk dat zij veel te winnen hebben want verliezen is eigenlijk het meest voor de hand liggend. Want is deze partij nou links of rommelen ze in een beetje aan de rand? de partij moet nu haar ware gezicht laten zien: links en voor de Arbeiders toch of vergis ik me nu dat ze daarvoor ooit opgericht zijn? Den Uyl draait zich volgens mij in zijn graf om. Maar misschien komt Diederikje nog wel even helpen!

Maar eerlijkheid gebiedt mij wel om te zeggen dat Hans Adriani nu wel de sterkste wethouder is die er in het college zit of je zijn extreme bouwplannen goed of afkeurt. Want als Hans ergens groen ziet dan wil hij gaan bouwen! Vroeger zeker veel met Lego gespeeld dan krijg je dat. Of hij wil nu echt met zijn handen gaan werken omdat hij gestopt is met roken begrijp ik. Dan weet je natuurlijk niet wat te doen zonder sigaret dan maar stenen stapelen denkt Hans.

Volgende keer gaan we door op de ontleding van de anderen.

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren