Het Stadshuis verandert in een levendige plek voor alle Nieuwegeiners

Het Stadshuis verandert in een levendige plek waar inwoners terecht kunnen met vragen over meedoen, leven en wonen in Nieuwegein. Een gezellige plek waar gastvrijheid en gemak voorop staat. Waar men graag komt en waar altijd iets te doen is. Een Stadshuis dat mensen, kennis en organisaties verbindt.

Waarom wordt een deel van het Stadshuis verbouwd?
In 2011 is het Stadshuis in gebruik genomen. Het gebouw was bedoeld als levendige, gezellige en toegankelijke plek voor alle Nieuwegeiners in het hart van de stad. De invulling van de begane grond met winkels bleek de afgelopen jaren niet haalbaar. De leegstand leidt tot een structureel financieel tekort. De gemeenteraad heeft de gemeente daarom de opdracht gegeven het Atrium te herinrichten en heeft hiervoor een budget van 5 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Samenwerkende partners
De gemeente Nieuwegein, bibliotheek De tweede verdieping, Werk en Inkomen Lekstroom, het Vrijwilligershuis, GGD en MOvactor werken samen aan dit project. Dit doen ze door een gemeenschappelijke dienstverlening op te zetten op basis van behoeften en wensen van de Nieuwegeiners.

Voorlopig concept
Op 3 oktober presenteerden de projectleiders van het Atriumproject het voorlopige concept aan de gemeenteraad tijdens een raadsinformatieavond. Zo wordt er getoetst of ze goed op koers liggen. De aankomende tijd wordt er hard gewerkt de nieuwe ruimte en het gezamenlijke dienstverleningsconcept verder vorm te geven. Naar verwachting wordt begin 2020 het definitieve plan aangeboden aan de gemeenteraad en zal er later dat jaar gestart worden met de bouwwerkzaamheden.

3 thoughts on “Het Stadshuis verandert in een levendige plek voor alle Nieuwegeiners

 1. SC

  Hebben we vaker gehoord. Toen het nog in aanbouw was, werd er beweerd dat het voor iedereen was en het dakterras zou levendig zijn doordat iedereen ervan mocht genieten. Dus na een bezoekje aan de nieuwe bibliotheek ging ik de trap op en werd direct teruggeroepen. Verboden toegang.

 2. JO

  De gemeente geeft graag erg veel geld uit aan zichzelf. Een mega “tijdelijk” gemeente huis, een dure toren die prachtig uitzicht gaf voor B&W. De toren, lees ons belasting geld, ligt na 10 jaar alweer in afvalcontainer. Nu duurste stadhuis per inwoner van heel Nederland. Ondertussen geld tekort voor ouderen, sport en welzijn….

 3. John

  Helemaal mee eens jo.
  Ook wordt er behoorlijk bezuinigd op de groenvoorziening.
  Bij ons staat het onkruid al hoger dan geparkeerde auto’s.
  Verzorgingshuizen worden gesloopt, maar er komt niets voor terug.
  De fietspaden zijn gladder dan een ijsbaan,door de gevallen bladeren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren