Het Sint Antoniusziekenhuis en het UMC opereren met allernieuwste robot

In twee Utrechtse ziekenhuizen worden sinds kort patiënten geopereerd door de allernieuwste operatierobot. Het UMC Utrecht en het Sint Antoniusziekenhuis, waaronder Nieuwegein, schaften onlangs allebei de Da Vinci 10-robot aan. Daarmee kunnen patienten nauwkeuriger, sneller en met minder pijn worden geopereerd.

De nieuwe robot blijkt een veelzijdige collega te zijn, en wordt gebruikt bij complexe operaties voor alvleesklier-, lever- en darmkanker. Ook wordt gekeken of hij bij hart- en longchirurgie kan worden ingezet.

De twee nieuwe robots zijn het allerlaatste model operatierobot. Hiervoor werden er al drie oudere types in de regio gebruikt. De ziekenhuizen hopen ook dat de nieuwe robots helpen bij het aantrekken van personeel “in deze tijden van personeelsschaarste”. Werken met robotchirurgie zou zeer geliefd zijn onder OK-assistenten.

One thought on “Het Sint Antoniusziekenhuis en het UMC opereren met allernieuwste robot

  1. S

    Minder invasief zo een operatie robot. Maar hoe controleren de ok medewerkers of deze ook schoon is aan de binnenkant ? Voor mij geen robot arm meer. Heb er letterlijk mn buik van vol (gehad)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!