Het nest is er klaar voor, nu de ooievaars nog

Bijna is het zover, dan komen de ooievaars terug uit het zuiden om in ons land weer jonkies te krijgen. In het voorjaar van 2006 is door Stichting Wijkoverleg Galecop een ooievaarsnest geplaatst in het buurtpark tussen de Lucas van Leydenhage en de Reinesteijnseweg. Maar al die jaren werd het nest niet bewoond door ooievaars. Tot ieders verbazing heeft in 2013 toch een paartje het nest gevonden, is gaan paren met als gevolg 2 jongen.

In de hoop dat dezelfde ooievaars de weg terug kunnen vinden naar ons nest is het nest nu helemaal ontdaan van oud materiaal zoals uitwerpselen en andere rotzooi en opgevuld met houtsnippers, aarde en stro. Medewerkers van de gemeente Nieuwegein hebben op ons verzoek wat bomen rond het nest weggehaald en de struiken gesnoeid, dus daar kan het niet aan liggen. Vanuit de lucht kunnen de ooievaars het nest goed terugvinden.

Volgens de ooievaars experts komen ooievaars terug naar het nest waar ze eerder gebroed hebben, dus we wachten met spanning af. Wie ziet dat er ooievaars op het nest zitten wordt verzocht dit te melden bij het wijkoverleg, wijkoverleggalecop@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk