Groep 8 van Basisschool De Toonladder aan de slag met gezonde voeding

De leerlingen van groep 8 van basisschool De Toonladder Galecop gaan als eerste in de gemeente Nieuwegein aan de slag met de praktijklessen van de Smaaklessenkist van BuitenWijs. Door te proeven, horen, ruiken, voelen en kijken, ontdekken de kinderen hun dagelijkse eten. De Plus Supermarkt van Christ van Loon in Nieuwegein sponsort deze les. De klas krijgt een gratis pakket levensmiddelen op hun school. Ook wethouder Snoeren van de gemeente Nieuwegein zal de presentatie over deze lessen bijwonen.

Smaaklessen
Vragen die de kinderen in de lessen gaan beantwoorden zijn onder andere: Wie durft exotische soorten fruit en groente te proeven? Hoeveel suikerklontjes zitten er in een blikje cola? Hoe zit het met eten en bewegen? Wat is biologisch eten? Wat eet ik eigenlijk op een dag? Wat is biologische landbouw en hoe maak ik een gezonde snack? In groep 8 leren ze meer over de herkomst van eten en de Schijf van Vijf. Het lesprogramma Smaaklessen is ontwikkeld door Wageningen University en Stichting Voedingscentrum Nederland. Wethouder Snoeren: “De meeste mensen willen wel gezond eten. Maar niet alle voeding is even gezond. Daarom vind ik het heel goed dat dit al op de basisschool aan de orde komt.”

Meestal hebben scholen geen budget om de benodigde levensmiddelen voor de Smaaklessen te kopen. BuitenWijs is in overleg getreden met de Plus Supermarkt in de BuitenWijs gemeenten. Samen met vier Plus Supermarkten en een AH filiaal worden de Smaaklessen ondersteund met levensmiddelen.

BuitenWijs
De gemeente Nieuwegein laat de natuur- en milieueducatie uitvoeren door het samenwerkingsverband BuitenWijs. BuitenWijs heeft een breed aanbod van allerlei activiteiten zoals leskisten, materiaalzendingen en buitenlessen en werkt ook voor de gemeente IJsselstein, Lopik en Houten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren