Het liefdesleven der insecten

De insectenwerkgroep van het IVN (Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid, afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op donderdag 7 april om 20.00 uur een lezing in het MEC in Nieuwegein. Onderwerp is het ‘liefdesleven der insecten’. De lezing wordt verzorgd door Pieter van Breugel. Insecten kennen vele manieren om tot een partnerkeuze te komen. Daarbij spelen geuren en kleuren een belangrijke rol, maar ook verleidelijke geluiden en cadeautjes worden in de strijd geworpen. Sommige soorten houden het op een brute overval.

Pieter van Breugel gaat in op de manieren waarop insecten tot de liefde komen. Aan de hand van diverse vermakelijke en leerzame voorbeelden wordt duidelijk dat er voor mannelijke insecten veel aan gelegen is hun eigen genen door te geven en dat ze daarbij rivalen niet dulden of te slim af willen zijn. Vrouwelijke insecten vallen niet op elke man en komen pas na veel wikken en wegen tot een partnerkeuze.

De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.15 uur; inloop met koffie vanaf 19.30 uur. De entree is gratis. Locatie: Milieu Educatie Centrum (MEC), Geinoord 9 Nieuwegein; telefoon: 030 – 605 5514.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk