Het Klooster krijgt amfibieënpoel en ooievaarspaal

In het toekomstige bedrijvenpark het Klooster wordt een amfibieënpoel aangelegd en een ooievaarsnest geplaatst. Dit zijn twee voorbeelden van ecologische compensatiemaatregelen, die in het gebied worden getroffen. Door de aanleg van het bedrijvenpark en de verbreding van het Lekkanaal wordt het leefgebied voor planten en dieren in Het Klooster verkleind. Hoewel er ook natuur gehandhaafd blijft, wil de gemeente met de compensatiemaatregelen dieren en planten in het gebied een alternatief leefmilieu bieden.

Alle ecologische maatregelen zijn tot stand gekomen in overleg met vertegenwoordigers van Nieuwegeinse natuur- en milieugroepen. Zo komt de ooievaarspaal er op initiatief van de Vogelwacht en is de poel ontworpen volgens de richtlijnen van amfibieën- en reptielenvereniging Lacerta. Het ooievaarsnest wordt aan de Noordzijde van het gebied geplaatst. De poel komt te liggen bij de Schalkswijkse Wetering en heeft een diepte van maximaal 1,70 meter. Naar verwachting kunnen in 2005 de eerste salamanders en kikkers in de poel worden aangetroffen.

De komende jaren wordt het bedrijvenpark gefaseerd aangelegd en in gebruik genomen. De kwaliteit van de natuur zal daarbij een rol blijven spelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk