Het Coronavirus, twee jaar na dato

Vandaag 27 februari 2022 is het precies twee jaar geleden dat de eerste Coronabesmetting in Nederland werd vastgesteld. Een man uit Loon op Zand testte toen positief op het virus. Vrijwel niemand kon zich toen voorstellen hoe lang het virus ons in zijn greep zou houden en hoe veel mensen er besmet zouden raken.

Het RIVM hield de Coronacijfers sinds de uitbraak bij. Die zijn niet volledig omdat pas vanaf 1 juni 2020 iedereen zich door de GGD kon laten testen. Ook liet niet iedereen die symptomen had zich ook officieel testen. Maar uit de cijfers valt wel op te maken hoe het virus de afgelopen twee jaar om zich heen heeft kunnen slaan.

Zo telde het RIVM tot afgelopen donderdag 24 februari jl. bijna 6,2 miljoen besmettingen en ruim 21 duizend sterfgevallen in Nederland. Dat betekent dat per duizend inwoners er zeker 350 keer iemand (her)besmet raakte met een variant van het virus. Maar wat zijn de cijfers voor Nieuwegein.

In de gemeente Nieuwegein werden van 27 februari 2020 tot en met 24 februari 2022 in totaal 21.526 besmettingen met het Coronavirus vastgesteld. Dat komt neer op 333,5 besmettingen per duizend inwoners. Simpelweg gezegd 1 op de drie inwoners liepen het Coronavirus op.

In diezelfde periode overleden 40 inwoners uit Nieuwegein aan het Coronavirus. Omgerekend komt dat neer op 0,6 sterfgevallen per duizend inwoners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk