Het belang van de juiste veiligheidskleding op de werkvloer

Heb je een eigen onderneming met mensen in dienst? Dan is het belangrijk om een veilige werkomgeving te creëren. Veiligheid staat tenslotte voorop op de werkvloer. Om een veilige werkomgeving te realiseren, is het belangrijk om een aantal maatregelen te treffen. Eén van die maatregelen die van belang is, is de juiste veiligheidskleding. Waarom dit essentieel is op de werkvloer? Wij zetten hieronder een aantal goede redenen op een rij!

Veiligheidskleding

Het biedt goede bescherming
Het grootste voordeel van veiligheidskleding, is natuurlijk dat het goede bescherming biedt tegen verschillende risico’s. Als je organisatie werkt met bijvoorbeeld chemische stoffen, vlammen, elektriciteit of andere fysieke gevaren, is veiligheidskleding de ideale manier om daar bescherming tegen te bieden. Heb je op de werkvloer te maken met zulke gevaren, dan is het een must voor je personeel om zulke kleding te dragen. Het gebruiken van de juiste kleding maakt de kans op letsel kleiner en draagt bij aan een veiligere werkomgeving.

Minder ongevallen op de werkvloer
Draagt je personeel veiligheidskleding tijdens de werkzaamheden, dan heeft dat ook als voordeel dat het leidt tot minder ongevallen op de werkvloer. Dat is niet alleen fijn voor werkgevers, maar natuurlijk ook voor werknemers. Voert de organisatie werkzaamheden uit waarbij je te maken hebt met bijvoorbeeld gevaarlijke materialen of stoffen?

Veiligheidskleding verkleint de kans op bijvoorbeeld brandwonden, huidirritatie of andere vervelende verwondingen. Het aantal ongevallen wordt op de werkvloer aanzienlijk kleiner. Voor de werknemers is dit fijn omdat ze veiliger kunnen werken. Voor de werkgever heeft dit als voordeel dat het leidt tot minder verzuim.

Om op een veilige manier te werken, is het wel van belang dat het personeel de juiste kleding draagt. Veiligheidskleding is te verkrijgen in verschillende soorten, maar het is wel belangrijk dat dit bescherming biedt tegen de risico’s van de organisatie. Als werkgever is het daarom essentieel dat je goed onderzoekt welke kleding het beste is voor in je bedrijf.

Is je personeel werkzaam in een explosiegevaarlijke zone? Als er gasexplosiegevaar of stofexplosiegevaar is, dan is het een must om te investeren in antistatische kleding. Deze kleren komen van pas in bijvoorbeeld veevoederbedrijven, organisaties die zich focussen op de opslag van granen en andere stofvormige producten, producenten van bakkerijproducten, cacao verwerkende bedrijven en mouterijen van bierbrouwers.

Je verhoogt de werknemerstevredenheid
Investeer je met je bedrijf in goede veiligheidskleding, dan leidt dat ook tot een verhoogde werknemerstevredenheid. Je laat namelijk zien dat je het welzijn en de veiligheid van je personeel serieus neemt en dat wordt ongetwijfeld gewaardeerd. Je werknemers blijven sneller tevreden en loyaal aan je bedrijf en dat heeft positieve effecten op het succes van je onderneming.

Het straalt professionaliteit uit
Nog een reden om met je bedrijf te investeren in veiligheidskleding, is dat het professionaliteit uitstraalt. Werkt je personeel ook vaak op locatie bij de klant? Dan draagt veiligheidskleding bij aan een positief imago van je onderneming. Met zulke kleding stralen je medewerkers namelijk professionaliteit en betrouwbaarheid uit en dat zorgt ervoor dat je als bedrijf sneller serieus wordt genomen.

Zoals je hierboven hebt gelezen, is het als onderneming om meerdere redenen goed om te investeren in veiligheidskleding voor personeel. Je creëert op deze manier een veilige werkomgeving voor iedereen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk