Hervormd Vreeswijk College over “Kerkmuziek door de eeuwen heen“

Op donderdagavond 2 juni aanstaande organiseert de Hervormde Gemeente van Vreeswijk opnieuw een Hervormd Vreeswijk College. Deze keer over het onderwerp: “Kerkmuziek door de eeuwen heen.” De avond in de Dorpskerk van Vreeswijk, start om 20.00 uur. Inloop met koffie vanaf 19.45 uur. De toegang is vrij, al wordt tijdens de avond wel een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te drukken.

Gerben Budding

Een avond die muziekliefhebbers niet mogen missen, zeker niet als ze iets met kerk en muziek hebben. Of die kerk nu protestants is of rooms-katholiek. In de kerk wordt namelijk muziek gemaakt en gezongen. In de rooms-katholieke traditie gebeurt dat anders dan in de protestantse traditie, maar feit is dat er in de kerk gezongen wordt. In de protestantse traditie wordt niet door een koor, maar door de hele gemeente gezongen, waarbij vooral gebruik gemaakt wordt van Psalmen, de liederen van Israël.

Zingen is belangrijk. Het maakt een kerkganger actief, schakelt hem in. Zingen doet ook iets met de emoties. Daarbij verbroedert samen zingen. Wat dat betreft hoef je maar een keer naar “You never walk alone” op Anfield te kijken en te luisteren. Maar goed, een kerk is geen stadion. In de kerk gaat het om het zingen tot God.

Musicus Gerben Budding zal ons op deze avond meenemen door 21 eeuwen kerkmuziek. Gerben (1987) is o.a. is hoofdorganist van de St. Janskerk te Gouda, stadsorganist van Gouda en Vesperorganist van de Utrechtse Domkerk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk