Heropening Dorpshuis Fort Vreeswijk

Op zondag 15 januari aanstaande houdt dorpshuis Fort Vreeswijk Open Huis in het gerenoveerde pand. Vanaf 14.00 uur tot 19.00 uur is iedereen van harte welkom om het nieuwe dorpshuis te bewonderen. De renovatie van de Genieloods op Fort Vreeswijk met Dorpshuis, Huisartsenpraktijk en Museum Vreeswijk is dan helemaal gereed. Op 4 november 2016 is het Fort door de aannemer vrijgegeven.

De vrijwilligers van het dorpshuis leiden u tijdens het Open Huis graag rond door het nieuwe gebouw. Overige medegebruikers van het dorpshuis zijn ook aanwezig om hun activiteiten aan u te presenteren. Een dag eerder, op zaterdag 14 januari,  wordt het dorpshuis Fort Vreeswijk officieel geopend door de Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein.

Verder staat er van alles op het programma. Van poppendokter tot rapworkshop, een lasershow en een muzikaal entertainment van het vrolijke duo Banus & de Ridder. U maakt kennis met de nieuwe huiskamer van de wijk waar u plaats kunt nemen om gezellig iets te drinken.

Wijkplatform Vreeswijk
Het Wijkplatform Vreeswijk (WPV) representeert Vreeswijk al 30 jaar en heeft als doel het bevorderen van de woon- en leefomgeving in Vreeswijk met behoud van het karakter van het ‘oude’ dorp. Het WPV beweegt zich voornamelijk op het vlak van de zo genaamde ‘politieke burgerparticipatie’. Het WPV streeft er naar om samen met de Gemeente vorm en inhoud te geven aan plannen en beleid. Het WPV heeft nauw contact met andere belanghebbenden in Vreeswijk, zoals Ondernemersvereniging Vreeswijk, Stichting Activiteitengroep Vreeswijk, Willem Alexander School, Museumwerf, Woningbouwcorporaties etc.

Hoe kunnen we dit allemaal bereiken en waarom zijn we vrijwilliger?
Alle vrijwilligers hebben heel hard gewerkt om dit allemaal mogelijk te maken, terwijl iedereen ook nog andere activiteiten heeft zoals werk, familie, mantelzorg, hobby’s, vrienden en noem maar op. Maar toch vinden we nog tijd om dit erbij te doen. Dat komt omdat we elkaar aantrekken, we het gezellig vinden, wij zelfvertrouwen krijgen en opgewonden raken van de bereikte resultaten. Kortom het vrijwilligerswerk geeft ons een goed gevoel en daarmee trekken we weer anderen aan die ook vrijwilliger worden. En daarom blijven we als gemeenschap heel hard bezig voor het realiseren van onze idealen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk