Heropening Dierenweide Jutphaas

Ondanks de regen kwamen bewoners en kinderen uit de buurt zaterdag 14 september een kijkje nemen bij de dierenweide Richterslaan – Wenckebachplantsoen. De dierenweide werd officieel heropend door wijkwethouder Hans Reusch samen met Donald Pasman namens de buurtbewoners. Hans Reusch: “Mede door de inzet van buurtbewoners en de SBWU is de dierenweide vanaf nu open voor publiek. Een mooi voorbeeld van hoe we met elkaar samenwerken in de buurt en denken in mogelijkheden. Ik wil de bewoners en de SBWU hiervoor hartelijk danken!”

Tijdens het openingsfeest kon men voor de eerste keer in de dierenweide een kijkje nemen. Verder waren er pony’s aanwezig waarop kinderen een ritje konden maken, werd er geschminkt en werden er hapjes en drankjes uitgedeeld namens de winkeliers van het Makadocenter. Het aangrenzende ICT-bedrijf OpenSesame deed ook een duit in het zakje. Bewoners konden ook gelijk de voorstellen zien voor nieuwe speeltoestellen in de buurt en hun reactie hierop geven.

De dierenweide wordt door de bewoners gekoesterd en al jarenlang bestond de wens dat deze werd opgeknapt. Dat is nu gebeurd. De herinrichting van de dierenweide nodigt uit voor bezoek. Men kan nu op bepaalde tijden de dierenweide in en bij de dieren komen. Een groep enthousiaste vrijwilligers uit de buurt maakt dit mogelijk. Op het hek van de dierenweide staan de actuele openingstijden. De bewoners worden hierbij ondersteund door de gemeente Nieuwegein en de Stichting Beschermd Wonen Utrecht (SBWU). De SBWU is nauw betrokken bij de organisatie van de openstelling en verkent de mogelijkheden om dagbesteding en andere activiteiten voor haar cliënten te organiseren op en rond de dierenweide.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren